Republika e Kosoves

Shtërpcë

SEANCA E PARË E KOMITETIT PËR SIGURI

2023/02/20 - 10:59

Shtërpcë, 20 shkurt 2023.
Është mbajtur seanca e parë e rregullt e Komitetit për Siguri në Bashkësi. Kryetari i Komunës së Shtërpcës, Dalibor Jevtiq, para anëtarëve ka raportuar për gjendjen e përgjithshme të sigurisë në komunë, ngjarjet dhe takimet që ka pasur, të cilat kanë të bëjnë me çështjen e sigurisë. Komandanti i Stacionit Policor në Shtërpcë, Dragan Stevanovic, ka folur për një raport I gjithëpërfshirës në Komitet, i cili ka thënë se, duke përjashtuar incidentin e 6 janarit të këtij viti, kur u plagosën një djalë dhe një djali i ri, gjendja e përgjithshme në komunë ishte të qëndrueshme. “Fatmirësisht gjithçka përfundoi mirë dhe autori u arrestua dhe u procedua shpejt”, tha Stevanovici. Fatkeqësisht në fillim të këtij muaji kemi pasur një rast të vetëvrasjes në komunë dhe pas hapjes së sezonit të skijimit në qendrën e skijimit ka pasur edhe një rast me pasojë vdekjen.
Kryetari i Komunës së Shtërpcës me këtë rast ka shprehur ngushëllime familjes së vajzës pesëmbëdhjetëvjeçare të Leposaviqit të lënduar tragjikisht e cila humbi jetën gjatë skijimit dhe familjes nga Berevaci, anëtari i së cilës fatkeqësisht ia mori jetën.
Në takim pati fjalë dhe lëvdata për kryesinë e Komunës, e cila bëri gjithçka që ishte e nevojshme sa i përket mirëmbajtjes dimërore të rrugëve. Duhet pranuar që këtë vit ka pasur shumë më pak ditë nën borë, por kur rrugët janë mbuluar me borë, kompania ka reaguar menjëherë dhe nuk ka hezituar të pastrojë rrugët.