Republika Kosovo

Štrpce

ГНУСНЕ ЛАЖИ НЕНАДА РАШИЋА НАСТАВАК ПОЛИТИКЕ ИНСТИТУЦИОНАЛНОГ НАСИЉA

2023/03/03 - 11:49

Штрпце, 3. март 2023.
Општина Штрпце обавештава јавност да је Ненад Рашић, ”министар” без легитимитета, данас још једном изнео неистине у вези са радом Општине Штрпце. Наиме Рашић је пред медијима данас изнео више неистина, и иако је Полиција Косова утврдила да Општина Штрпце сва документа издаје грађанима без икаквих проблема и застоја, да није било никавих жалби и пријава грађана по том основу, Ненад Рашић је још једном етиктирао Општину Штрпце у негативном контексту. О чему се заправо ради? Ради се о наставку политике институционалног насиља против Општине Штрпце и њених грађана. Та политика се спроводи на више нивоа и различитим методама. Циљ те политике је да се легитимни и легални изабрани представници, али и сви они грађани који се таквој политици противе, дискредитују и ставе у што тежи положај. Данас је Ненад Рашић признао да је он тај који шаље Полицију у Штрпце. У томе му помажу његови сарадници а опште је познато о којим и каквим људима је заправо реч – уживаоци дроге, људи који имају проблем са законом и који долазе са самог дна нашег друштва. Са друге стране имамо класичан пример аутопројекције јер Рашић и његови сарадници полазе од себе, и вероватно су очекивали да су сви као они, али да их обавестимо да нисмо нити ћемо икада бити!
Општина Штрпце уједно обавештава грађане да смо све њихове жалбе у вези са конкурсом Министарства за повратак документовали, сва ”обећања” као и начин на које грађане позивају да конкуришу, и да смо у процесу правне анализе истих пре него што их доставимо надлежним институцијама на даље разматрање. Читава јавност ће свакако бити на време упозната и са тим детаљима.
Када у институцији имате оне које немају никакву подршку народа, када такве поставите на одређене позиције, јасно је чему ти и такви могу да служе и шта им је задатак. Са друге стране ми остајемо посвећени демократској и правној борби против свих оних који мисле да нас могу својим лажима, притисцима преко Полиције и других институција, натерати да притисцима подлегнемо. Што нас више нападају, ми само више јачамо!