Republika Kosovo

Štrpce

ДРУГА РЕДОВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ШТРПЦЕ

2023/02/27 - 11:09

Штрпце 27. фебруар 2023.
Друга редовна седница Скупштине општине Штрпце одржана је данас са укупно 6 тачака дневног реда. О притисцима, изазовима али и успесима, сарадњи, односно несарадњи са истанцама централне власти и свему ономе са чиме смо се у2022. години суочавали, а у одређеној мери је утицало на рад локалне самоуправе и рад самог градоначелника, на овој Скупштинској седници Општине Штрпце изнео је и објаснио Извештај о свом раду за претходну 2022. годину сам градоначелник Далибор Јевтић. Подсетивши јавност на све изазове, окренуо се будућности и изразио наду да ће ова година протећи пре свега у миру и грађењу успеха на свим оним пољима која доприносе побољшању живота и стандарда наших грађана.
На крају седнице, градоначелник је наравно поново искористио прилику да се обрати јавности и истакао је да информације које се шире нашом општином а тичу се докумената које наводно службеници наше Општине не желе или одбијају да издају грађанима су апсолутно нетачне, и да ми немамо нити један захтев грађана за издавање докумената који није одобрен. Тако да очигледне опструкције подстакнуте политичким и злонамерним појединцима, биће правно санкционисане. Он је у свом обраћању такође упознао јавност са чињеницом да конкурси који се спроводе без укључивања локалне самоуправе а када је у питању помоћ угроженим лицима, су против свих процедура па самим тим су унапред осуђени на неуспех.
“Они који те конкурсе спроводе то вероватно знају па зато и шире дезинформације како би за свој неуспех окривили Општину. Са друге стране очигледно је и да сами грађани не верују много онима који их позивају да конкуришу јер је број оних који су се на овај конкурс јавили миноран” – рекао је Јевтић.