Republika Kosovo

Štrpce

Меморандум о разумевању

2023/05/18 - 2:22

Уз координацију са Организацијом за Европску Безбедност и Сарадњу (ОЕБС), Општина Штрпце је данас потписала меморандум о разумевању за оснивање Општинског координационог механизма против насиља у породици.
Церемонији потписивања су поред градоначелника општине Далибора Јевтића и директора релевантних Општинских одељења, присуствовали и шеф мисије ОЕБС-а на Косову Мајкл Девенпорт, национални координатор за борбу против насиља у породици Назлије Баља, представници правосуђа, тужилаштва, полиције и цивилног сектора.
Градоначелник Јевтић је после потписивања меморандума истакао да је ово један од битнијих механизама институционалне заштите којим тежимо не само смањењу и превенцији случајева насиља у породици, него уопште и у самом друштву. Такође, додао је да ће у свим релевантним институцијама у општини Штрпце жртве породичног насиља имати сву потребну заштиту и помоћ, као и да ће успостава овог механизма који је данас потписан помоћи у томе.
Након церемоније потписивања меморандума, Радица Милосављевић, општински службеник за равноправност полова, једногласно је изабрана за Општинског координатора механизма против насиља у породици.

____________________________________