Republika Kosovo

Štrpce

ПРВА СЕДНИЦА ОДБОРА ЗА БЕЗБЕДНОСТ

2023/02/20 - 10:52

Штрпце, 20. фебруар 2023.
Одржана је прва редовна седница Одбора за безбедност у заједници. Председник општине Штрпце Далибор Јевтић, известио је чланове о општој безбедносној ситуацији у општини, дешавањима и састанцима које је он имао а који се тичу питања безбедности. Свеобухватни извештај Одбору поднео је и командир Полицијске станице у Штрпцу, Драган Стевановић који је рекао да, не рачунајући догађај од шестог јануара ове године, када су један дечак и младић рањени, општа ситуација у општини била је стабилна. „На срећу све се добро завршило и починилац је брзо ухапшен и процесуиран.“- рекао је Стевановић. На жалост, почетком овог месеца, у општини смо имали један случај самоубиства, а након отварања ски-сезоне на скијалишту и један случај са смртним исходом.
Овом приликом, председник Општине Штрпце, изјавио је саучешће породици трагично настрадалој петнаестогодишњој девојчици из Лепосавића која је погинула на скијању и породици из Беревца чији је члан себи нажалост одузео живот.
На седници је било речи и похвала Општинском руководству које је учинило све што је потребно када је у питању ззимско одржавање путева. Додуше, ове године је много мање било дана под снегом, али онда када су путеви били прекривени снегом, компанија је сада одмах реаговала и није челака да путеве очисти.