Republika Kosovo

Štrpce

ČESTITKA GRADONAČELNIKA NIKOLIĆA POVODOM RAMAZANSKOG BAJRAMA

2021/05/12 - 9:54

Štrpce, 12.05. 2021. godine

Gradonačelnik Štrpca, Bratislav Nikolić uputio je čestitku povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama svim pripadnicima islamske veroispovesti.
„ Ramazanski bajram je praznik odricanja, pročišćenja i duhovnosti, pa stoga neka vam ovi dani budu izvor energije i nadahnuća za međusobno uvažavanje i toleranciju.
Svima nama koji živimo i radimo u ovom mestu, jedni pored drugih i jedni sa drugima, mora biti i jeste cilj da očuvamo naše zajedništvo, prijateljstvo i razumevanje.
Ovaj veliki praznik neka vas podseća uvek i iznova na neprolazne vrednosti uzajamnog uvažavanja i zajedničkog života. Podseća nas da na svetu nismo sami, već da delimo sudbinu sa drugima različitih vera , nacija i kulture. Problemi su nam slični i zato nam je svima potrebno jedinstvo različitosti koje nije nemoguće ako spojimo zajednička nadanja i ciljeve.
Negujući toleranciju i suživot na ovim prostorima želim vam da nastavite da negujete prave vrednosti vaše vere i tradicije.
Praznik dočekajte i provedite u miru, harmoniji, dobrom zdravlju i sveopštem blagostanju sa svojim porodicama, rođacima i komšijama.
„ BAJRAM SERIF MUBAREK OLSUN“, navodi se u čestitki gradonačelnika Nikolića.