Republika Kosovo

Štrpce

USKRŠNJA ČESTITKA GRADONAČELNIKA NIKOLIĆA

2021/05/01 - 6:24

Gradonačelnik Štrpca, Bratislav Nikolić čestitao je Vaskrs svim građanima koji ovaj praznik proslavljaju po julijanskom kalendaru.
„ Želim da se praznični duh opraštanja i razumevanja proširi na sve građane bez obzira na veroispovest i naciju. U težini naše svakodnevnice, uskršnje poruke nam pružaju utehu, ali i daju snagu da se, uvereni u konačnu pobedu svetlosti nad tamom, dobrog nad zlim, hrabro suočimo sa poteškoćama pred nama.
Suočeni sa brojnim izazovima potrebno nam je da, slaveći radost Hristovog vaskrsnuća obnavljamo i jačamo veru i snagu na putu mira, ljubavi, uzajamnog poštovanja i solidarnosti među ljudima i narodima.
Neka praznik nad praznicima bude podstrek i nadahnuće u našim životima da bismo negovali i očuvali svoj identitet, a uporedo snažili hrišćanske vrednosti.
Dan koji je simbol preporoda i spasenja neka bude motiv da se miri i prašta, veruje u ljudsku dobrotu i dostojanstvo zarad svetle budućnosti svojih bližnjih i celog društva.
Čestitam vam Vaskrs i želim vam da praznik provedete u miru, spokoju i radosti u krugu svojih najmilijih, u toplini iskrene vere, molitve i nade za bolje sutra“.
„Hristos voskrese – Vaistinu voskrese!“, navodi se u čestitki Nikolića.