Republika e Kosoves

Skënderaj

Kryetari Jashari mori pjesë në shfaqjen ”Shkrepëtima” e cila u mbajt në Runik

2018/07/08 - 1:42

Kryetari Jashari mori pjesë në shfaqjen ”Shkrepëtima” e cila u mbajt në Runik

Sot, Kryetari z. Bekim Jashari mori pjesë në shfaqjen ”Shkrepëtima” e cila u mbajt në ish-shtëpinë e kulturës në Runik të Skenderajt.

Kjo shfaqje e organizuar nga artisti Petrit Halilaj performanca “Shkrepëtima” përfshinte skulptura që lëvizin, drita dhe skenografi të krijuar nga rrënojat e Shtëpisë së Kulturës dhe të inspiruar nga kujtimet kolektive të qytetarëve. Kështu përmes kësaj shfaqje rrëfeu historinë e Runikut që nga origjina e neolitit e deri te e kaluara e afërt, ndryshe Runiku njihet si një nga vendbanimet më të lashta.

Performancën “Shkrepëtima” e ndjekën nga afër figura të njohura politike dhe artistike, jo vetëm nga Kosova por edhe nga vende të ndryshme të Evropës.

Komuna e Skenderajt e ka mbështetur në forma të ndryshme për të mundësuar realizimin e kësaj shfaqje, në ish- objektin e Shtëpisë së Kulturës në Runik.

 

Fotografia e Komuna Skenderaj

Fotografia e Komuna SkenderajFotografia e Komuna Skenderaj

Fotografia e Komuna SkenderajFotografia e Komuna SkenderajFotografia e Komuna SkenderajFotografia e Komuna SkenderajFotografia e Komuna SkenderajFotografia e Komuna SkenderajFotografia e Komuna SkenderajFotografia e Komuna SkenderajFotografia e Komuna SkenderajFotografia e Komuna SkenderajFotografia e Komuna Skenderaj