Republika e Kosoves

Skënderaj

Nuredin Lushtaku

Biografia:

Nuredin Lushtaku ka lindur me 27 shkurt 1967 në fshatin Prekaz të Poshtëm, në Komunën  e Skenderajt.

Jurist i Diplomuar në Universitetin e Prishtinës -Fakulteti Juridik

Rrjedh nga një familje me vlera të dëshmuara patriotike dhe sakrificë ndër breza.

Shkollen fillore dhe të mesme e kreu në Skenderaj.

Si i ri u angzhua në demonstratat dhe lëvizjet e popullit për realizimin e aspiratave shekullore.

Edhe pse i ri nuk i mungoi guximi dhe karakteri i forte për të marrë obligime në përpjekjet e popullit për çlirim.

Nuredin Lushtaku është ndërthemeluesit e USHTRISË ÇLIRIMTARE TË KOSOVËS (UÇK) dhe bashkëluftëtari me i afërt i KOMANDANTIT LEGJENDAR ADEM JASHARI.

Njëri ndër themeluesit e TRUPAVE MBROJTSE TË KOSOVËS (TMK).

KOMANDANT I GARDËS SË KOSOVËS me graden Gjeneral.

Është baba i tre femijëve.

Në vitin 2010-të është emëruar zv. Ministër në Ministrine e Diasporës në Qeverinë e Republikës së Kosovës.

Në periudhën e pestë Legjislative (17.07.2014 – 10.05.2017) Nuredin Lushtaku është zgjedhur në mandatin e Deputetit në Kuvendin e Republikës së Kosovës.

Funksionet e tij në Kuvendin e Kosovës: Anëtar në Komisioni për Mbikëqyrjen e Agjensionit Kosovar për Intelegjencë.

Aktualisht Nuredin Lushtaku është Nënkryetar në Komunën së Skenderajt.