Republika e Kosoves

Suharekë

Komuna Suharekë

Ka filluar kampanja: “Festo me zemër, jo me armë”

2021/12/23 - 11:56

Në takimin  e  rregullt dyjavor  të  Koordinimit  lokal  për siguri që u mbajt sot,  kryesuar nga  znj. Mihrije Suka, nënkryetare e Komunës, fillimisht u fol për aktivitetet që janë zhvilluar në Komunë ku  u  njoftua edhe rreth gjendjes së pandemisë Covid-19. Sipas të dhënave janë gjithsejtë  3071  raste prej të cilave 2959 të shëruar dhe 99 raste të vdekjeve dhe 13 persona janë të infektuar ( kanë rezultuar pozitiv). Nga QKMF-ja u tha se ka shumë raste me gripin sezonal që po kërkojnë ndihmë në këtë institucion shëndetësor.

Kurse komandanti i Stacionit policor në Suharekë, kapiten Afrim Sylaj, gjatë raportimit për  rastet që kanë ndodhur gjatë dy jave, ka shtuar se janë: 2  vjedhje, 8  aksidente në trafik, 2 kanosje, 2 raste të dhunës në familje, 3 dëmtim prone,           1 sulm,1 grabitje në tentativ, 1 posedim i pa autorizuar i narkotikëve, 1 lëndim aksidental, 1 rast përson i humbur, i cili ësjtë gjetur më vonë, 1 mashtrim dhe 1 keqperdorim i besimit.

Ndërsa gjatë dy jave janë shqiptuar 405  tiketa, prej të cilave 338  për kundërvajtje dhe  67  për  mosrespektim të masave ndaj COVID-19.

Komandanti Afrim Sylaj, ka shtuar se tashmë ka filluar kampanja “Festo me zemër, jo me armë” për festat e fundvitit dhe ka bërë apel që qytetarët, posaqërisht bashkatdhetarët  tanë që kanë ardhur për festa të kenë kujdes që gjëra me vlerë mos të lënë brenda në makinë ku duken nga jasht sepse shpesh këro mund të jenë arsye e thyerjës dhe vjedhjeve në makina, njejtë edhe nëpër shtëpitë e tyer, të kenë kujdes…