Republika e Kosoves

Viti

Kryetari Haliti priti në takim kryetarin e Federatës së Sportit shkollor

2019/02/08 - 2:54

Kryetari i komunës së Vitisë Sokol Haliti, ka pritur sot në një takim kryetarin e Federatës së Sportit shkollor,  Ardian Telaku,  përfaqësuesin e Departamentit të Sporteve në  Ministrinë e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Fikret Shatrin dhe Agron Dubofcin. Në takim ishin edhe përfaqësues të Shoqatës së Pedagogëve të Edukatës Fizike nga Komuna e   Vitisë, me që rast është diskutuar për formimin e Ligës shkollore të sportit, mbështetjen e aktiviteteve sportive shkollore, ku kryetari Haliti u shpreh i gatshëm të vazhdoj përkrahjen si deri më tani.  Po ashtu, kryetari Haliti i ka njoftuar ata me përkrahjen e vazhdueshme që i ka dhënë Shoqatës së Pedagogëve të Edukatës Fizike, si dhe realizimin e shumë projekteve në krijim të kushteve sa më të mira të infrastrukturës sportive nëpër shkolla. Kurse  Ardian Telaku, kryetar i Federatës së sportit shkollor, tha se ky takim ka të bëjë me njohjen por edhe thellimin e bashkëpunimit me Institucionet komunale, si dhe për angazhimet e deritanishme që komuna ka dhënë në përkrahje të Shoqatës së Pedagogëve të Edukatës Fizike në Viti. Ai tha se janë 6 disiplina të federatës shkollore si në shah, ping pong, volejboll, hendboll, fut sall  dhe basketboll, ku përfshihen në aktivitete sportive nga 35.000 deri në 40.000 nxënës. Edhe përfaqësuesit e Shoqatës së Pedagogëve të Edukatës Fizike në Viti Milot Haziri, ka falënderuar kryetarin e komunës për gatishmërinë dhe përkrahjen që i kanë dhënë shoqatës së pedagogëve. Ai gjithashtu përmendi edhe sukseset e nxënësve të komunës së Vitisë, të cilët kanë treguar rezultate cilësore, duke u renditur si të parët në disa disiplina sportive, gjatë vitit 2018.