Republika e Kosoves

Vushtrri

Medina Bunjaku

Drejtore e Drejtorisë për Kulturë, Rini dhe Sport

Medina Bunjaku lindi më 12 gusht 2000, në Prishtinë. Studimet Bachelor i mbaroi në Fakultetin Filozofik, Drejtimi: Shkenca politike, për të vazhduar me Studimet Master, Drejtimi: Studime Evropiane dhe Administratë Publike pranë Universitetit të Prishtinës ‘’Hasan Prishtina’’.

Angazhimi i saj ishte fillimisht në shoqëri civile si: ish – Sekretare në Organizatën ‘’Viciana’’, ish – anëtare bordi në LDA – Balkan, ish – asistente marketingu në Salesforce Trailblazer Community Groups dhe ish – sekretare gjenerale e LDA MUN (Modeli i Kombeve të Bashkuara). Përveç kësaj shërbeu zyrtare adiministrative për 8 muaj në Agjensionin e Arkivave Shtetërore të Kosovës (ASHAK), në kuadër të Ministrisë për Kulturë, Rini dhe Sport.

E çertifikuar nga NDI për ‘’Roli i të rinjve dhe femrave në karrierën politike’’, ‘’Qeverisja efektive dhe lidershipi’’, ‘’Trashëgimia Kulturore Shqiptare’’ etj. Në vitin 2021, filloi rrugëtimin politik në Partinë Demokratike të Kosovës, anëtare e kryesisë në Rininë Demokratike të Kosovës.

Jeton dhe vepron në Vushtrri me prindërit dhe vëllaun.

 

Kontakti dhe adresa:

Objekti i Shtepisë së Kulturës “Hasan Prishtina”

medina.bunjaku@rks-gov.net

038 200 42456

 

Detyrat dhe pëgjegjësitë e Drejtorisë për Kulturë, Rini dhe Sport, bazuar në Statutin e Komunës së Vushtrrisë:

  1. Aktivitetet kulturore,
  2. Përkujdes ndaj monumenteve të trashëgimisë kulturore,
  3. Menaxhimin e punës së Arkivit të Komunës,
  4. Menaxhimi i punës së Bibliotekës së qytetit,
  5. Organizimin e aktiviteteve rinore,
  6. Menaxhon me objektet sportive si dhe organizon aktivitete sportive.