Republika Kosovo

Vučitrn

Ministar Lluka se sastao sa predsednikom Tahirijem: Podržava projekat pristupa u vodovodnoj mreži

2018/07/04 - 6:56

Tokom boravka u Vučitrnu, ministar za Ekonomski Razvoj Valdrin Lluka sastao se danas sa presednik Xhafer Tahiri, sa kojim su razgovarali o važnim projektima koji poboljšavaju živote građana.

Ministar Lluka je obećao pristup svim sela Vučitrna u vodovodnoj mreži i obećao obavezu uključivanja Vučitrna u kanalizacionu mrežu. “Složili smo se da prioritet ima integracija sela Vučitrn. MER, zajedno sa švajcarskom vladom, ima projekat od oko 18 miliona eura, čiji je cilj integracija sela u regionalnu vodovodnu mrežu. Vučitrn će biti dio ovog projekta koji će povezati sve one porodice koje nemaju pristup vodovodnu mrežu. “

Razgovarao je o mogućnosti uključivanja Vučitrna u tretman otpadnih voda. Naš cilj je tretirati kanalizaciju u svakom od glavnih gradova Kosova, uključujući Prištinu, Mitrovicu i Vučitrn, rekao je ministar Lluka.

S druge strane, presednikk Vučitrna, Xhaferr Tahiri, zahvalio se ministru Lluka za podršku koju je pokazao da podržava Vučitrn.

“Razgovarali smo sa ministrom o individualnom pristupu porodica vodovodnoj mreži. Ministar je sa zadovoljstvom podržao ovaj projekat i uskoro će biti uključen ili putem donatorskih fondova ili unutar ministarstva. Ovo je dobra vijest za građane Vučitrna “. “Razgovarali smo i o strateškim projektima grada Vučitrna kao što su projekat kanalizacije, projekat gradskog grejanja kroz projekat kogeneracije i druge strateške projekte, ekonomske zone i tako dalje”, rekao je Tahiri.