Mirësevini në Novobërdë


Faqja e Novoberdës do te jetë faqja, ne të cilën qytetaret e komunës sonë, por edhe me gjere, mund të informohen për punën dhe te arriturat tona, por edhe me preokupimet tona dhe te qytetareve tanë.!

 

Historiku

Duke u bazuar në burime të shumta historike territori i komunës së Novobërdës ka qenë një trevë e populluar qysh në zhvillimet e hershme të njerëzimit.Novobërda posaçërisht bëhet qendër e rëndësishme në mesjetë atëherë kur edhe merr hov zhvillimi i xehetarisë.Sipas disa shënimeve në shekullin e XV kishte 45,000 banorë.

Kulminacionin e zhvillimit ekonomik dhe politik e arrin me zhvillimin e minierës së Novobërdës e cila ishte shumë e pasur me minerale të Arit, Argjendit, Plumbit dhe Zinkut. Sipas disa të dhënave të asaj kohe, në vitin 1450 Miniera e Novobërdës prodhonte afër 6000 kg argjend në vit. më shumë...

Lajme

Kruetari i komunës në kabinetin e tij priti prfaqësuesit e Fondacionit për Zhvillim Ekonomik të Qëndrueshëm - PREDA Plus Kosova dhe prfaqësuesit e organizatës Arbeiter Samariter Bund – ASB,Cologne
23 mars 2017
IMG_8307.JPG  takim Kryetarit z. Svetisllav Ivanoviqit ju prezantua  projekti  i   cili  ka për  qëllim të  krijon jetë dhe  kushte      mira shoqëroro-ekonomike për  nacionalitetet pakicë  si  dhe shumicën  e  familjeve në Kosovë  përmes  ofrimit dhe  krijimit  të të  ardhurave, punësimit dhe mundësin  e  zhvillimit të komunitetit.
më shumë...

Zyra për informim e komunës së Novobërdës përfituese e grandit për transparencë.
23 mars 2017
image-0-02-05-c1c5bae74b599e913309f746c5e995dfe34c93214049fc07735f373cd5dce80c-V.jpgZyra  për  informim dhe komunikim publik e komunës  së Novobërdës është  shfrytëzuese  e projektit në mbështetje  teknike, që financohet  nga  USAID-i AKT programi LS " Të  avancojmë  Kosovën  së  Bashku, zgjidhje lokale", që  e  implementon  CDF  dhe Instituti për studime politike në Prishtinë  - “Pips”.

më shumë...

NËNSHKRUHET MEMORANDUMI PËR DYMBËDHJET PPROJEKTE KAPITALE
23 mars 2017
IMG_8305.JPGKryetari i komunës së  Novobërdës z.Svetisllav Ivanoviq  gjatë  ditës    sotme në  kabinetin  e  tij  priti  përfaqësuesen e fondacionit  Zviceran për bashkëpunim  dhe  zhvillim  „Helvetas “ zo. Vjolcu Behluli. më shumë...

 

Hyrja

 

 

StatutiKomunes-(1).jpg


rregulloret.jpg

PlanetZhvillimore.jpg

Draft Statuti i Qendrës për Punë dhe Mirëqenje Sociale në Novobërdë

riatdhesimi.jpg

Lajmet e fundit

Telefona kontaktues
 

news__1426091444.jpg
udhezuesIMG_sr-jpg-aspx---Copy.jpg
download-jpg-aspx-(1).jpg