Republika Kosovo

Priština

Potpredsednica Lušaku – Sadriu učestvuje na sajmu nauke i kulture u Gimnaziji “Dževdet Doda”.

2024/05/03 - 1:26

U četvrtak je u Prištini održan Sajam Nauke i Kulture u organizaciji učenika Srednje Prirodne škole „Dževdet Doda” koji se ističu kvalitetom i raznovrsnošću predstavljenih aktivnosti. Potpredsednica  Glavnog grada Jehona Lušaku, koji je učestvovala na ovom značajnom događaju, rekla je: „Gimnazija Dževdet Doda je uvek bila izvor ponosa za albansko obrazovanje na Kosovu, a ovaj dan još jednom dokazuje da je epicentar kvalitet obrazovanja u Prištini“.

 

Svoj visok naučni i kulturni nivo učenici i nastavno osoblje Gimnazije pokazali su zanimljivim izložbama i inovativnim eksperimentima. Pod njihovom brigom, sajam je postao iskustvo učenja ispunjeno znanjem i kreativnim duhom. Učenici su, pokazujući izuzetne veštine, radili analize krvi, psihološke testove i filozofske aktivnosti, pokazujući da su deo nove generacije talentovanih naučnika i intelektualaca.

 

Potpredsednica Lušaku je u jednoj od sajamskih aktivnosti rekla da je jutro bilo fantastično i obećala podršku Glavnog grada kreativnim inicijativama učenika i škola koje teže kvalitetu i modernizaciji obrazovanja. „Za naš Glavni grad, obrazovanje je prioritet i nastavićemo da podržavamo svaki korak ka poboljšanom i inovativnom obrazovanju“, dodala je ona.

 

Ovaj naučni i kulturni sajam pokazao je veliki potencijal i talenat učenika srednje škole Dževdet Doda i učvrstio veru u moć́ obrazovanja na Kosovu.