Republika Kosovo

Uroševac

Održana radionica na temu “Ekonomski razvoj Uroševca 2024-2030”

2022/06/01 - 1:51

U organizaciji Opštinske direkcije za ekonomski razvoj i turizam u Uroševcu, danas je održana radionica “Ekonomski razvoj Uroševca 2024-2030”.

Ovu radionicu zvanično je otvorio broj jedan iz Direkcije za ekonomski razvoj i turizam, Balton Derguti, koji se zahvalio svim akterima koji pomažu ekonomski razvoj Uroševca.

Zamenik gradonačelnika Uroševca, Lulzim Aliu, obratio se prisutnima govorom, rekavši da je ekonomski razvoj najvažniji deo u smislu razvoja uopšte. On je pokrenuo pitanje da treba promeniti mnoge zakone sa kojima Kosovo funkcioniše kako bi ekonomski razvoj zemlje išao napred.

 

Dok je rektor Univerziteta primenjenih tehničkih nauka, Agron Bajraktari, rekao da nudi kontinuiranu podršku u svim procesima opštine Uroševac, kako na akademskom nivou, tako i od strane studenata.

Ovoj radionici su prisustvovali zvaničnici Ministarstva administracije lokalne samouprave, predstavnici privatnih univerziteta na Kosovu, predstavnici Centra za zapošljavanje, Privredne komore Kosova, predstavnici AKB-a, predstavnici Agencije Kiesa, predstavnici Hotelijersko-turističke komore kao i predstavnici Nemačke komore Kosova.