Republika Kosovo

Uroševac

Skupština opštine Uroševac je usvojila plan i raspored sastanaka za ovu godinu

2023/02/28 - 1:15

Na ovom sastanku je odobren godišnji Plan rada Skupštine, kao i utvrđen raspored sastanaka.

U međuvremenu, direktor Direkcije za zdravstvo i socijalnu zaštitu u Uroševcu, dr. Kemajl Emini je dao predlog – odluke za javnu raspravu o Trogodišnjem stambenom programu 2023-2025.

Takođe, direktor dr Emini je doneo i predlog-odluku za davanje saglasnosti na Statut GCPM-a, gde je o tome bilo mnogo diskusija članova Skupštine, a na kraju je za to glasalo samo 10 članova, 23 protiv, a 2 uzdržana.

Na ovom sastanku donet je i predlog-odluka za formiranje Komisije za kratkoročno korišćenje delova katastarskih parcela u svojini Opštine za postavljanje kioska.

Od opštinskih izvršnih organa, u ovu komisiju je imenovan Sabri Murseli, direktor Direkcije za imovinu, geodeziju i katastar, Balton Derguti, direktor Direkcije za ekonomski razvoj i turizam, dok će članovi Skupštine biti Valon Aliu iz PDK i Amir Rexhepi iz VV, dok iz civilnog društva Kenan Gashi.

Na ovom sastanku je izglasan i izbor članova Konsultativnog odbora za socijalne usluge za osobe sa invaliditetom. Sledeći članovi će biti deo ovog komiteta: ​Elemdina Hyseni-Kaštanejva, Arta Bela, Nazim Nuredini, Shkodrane Hasani, Vjollca Osmani, Doruntina Sojeva i Shukrije Mulaki.