Republika Kosovo

Uroševac

Zaštitićemo objekat bivše Gimnazije u Uroševcu, uzročnike požara treba da istraže organi bezbednosti i pravosuđa

2023/03/14 - 9:31

U ranim jutarnjim satima objekat nekadašnje Stare gimnazije u Uroševcu zahvatio je veliki požar koji je naneo veliku štetu na celom objektu, ovom objektu koji predstavlja vrednost kulturnog nasleđa i nedavno, tačno juče 13.03.2023, od strane privrednog operatera ugovorenog od strane Ministarstva kulture, omladine i sporta, pokrenute su prve intervencije na kompletnoj renovaciji objekta.

Opština Uroševac je preko Direkcije javnih službi i vanrednih situacija, Vatrogasne službe, po dobijanju obaveštenja, izašla na lice mesta, preduzimajući sve potrebne radnje, svim kapacitetima, za gašenje požara.

Opština Uroševac traži od istražnih organa, tužilaštva i pravosudnih organa da sprovedu sveobuhvatnu istragu slučaja i da uzroci požara dođu pred javnost.

Ovaj objekat predstavlja vrednost kulturnog nasleđa Uroševca, stoga će Opština Uroševac, sa svim svojim kapacitetima i zakonskom nadležnošću, zaštititi ovaj objekat da ga ponudi javnosti, nakon radova na restauraciji koji će se obaviti u ovom objektu.