Republika Kosovo

Istok

Zamenik gradonačelnika, Ali Nimanaj, zajedno sa direktorom za urbanizam i životnu sredinu, Dukagjinom Hoxhajem i Hakijem Belajem, zvaničnikom za prevenciju i istraživanje uzroka požara

2023/02/02 - 10:12

Zamenik gradonačelnika, Ali Nimanaj, zajedno sa direktorom za urbanizam i životnu sredinu, Dukagjinom Hoxhajem i Hakijem Belajem, zvaničnikom za prevenciju i istraživanje uzroka požara, očekivali su danas na sastanku sa nacionalnim koordinatorom projekta, g. Nehat Bojaxhiu i g. Alush Beqiri, direktor Departmana za prevenciju, gde je cilj ovog sastanka bio Projekat izgradnje kapaciteta za smanjenje rizika od katastrofa kroz Nacionalni informacioni sistem za šumske požare.

Na ovom sastanku je razmatran prvi izveštaj o radu u drugom periodu sastanka, gde su date informacije o štetama i lokacijama izazvanim elementarnim nepogodama u opštini Istok.

Deo diskusije je bila i analiza urađena o karakteristikama vetra i oblastima koje vetrovi napadaju u Istoku.

Podsjećamo, prije mjesec dana gradonačelnik opštine Ilir Ferati ugostio je japanskog stručnjaka Yuta Morikawa, glavnog tehničkog savjetnika i istovremeno voditelja JICA projekta, gdje su razgovarali o modeliranju zaštitnih šuma od jakih vjetrova koji vladaju u ovoj području.