MIRË SE VINI NË KOMUNËN E KAMENICËS


Hyrja Regjistrohu

Faqja e Komunës së Kamenicës është faqja, në të cilën qytetarët e komunës sonë, por edhe me gjërë, mund të informohen për punën dhe të arriturat tona, por edhe me preokupimet tona dhe të qytetareve tanë.


 

 
logo_top.jpg

eGov-Forumi ka qëllim ngritjen e vetëdijes dhe njohurisë për Teknologjinë e Informacionit dhe komunikimeve (TIK), si pajisje për të përmirësuar eficiencën dhe kualitetin e administrimit të komunës dhe prodhimit të shërbimeve të saj.

Fillimi
Lajmet
Komuna
Shërbimet
Qyteti
Projektet
Shpalljet
Forumi
FAQ

Q.SH.Q

Qendra e Shërbimit të Qytetarëve:

-Shërbimi i Kërkesave
-Shërbimi i Tatimit në pronë
-Shërbimi i Ofiqarisë

Orari i Punës: 08:00 - 16:00
Pauza: 12:00 - 13:00

Tel: 0280 371 969
e-mail: info.kamenice@rks-gov.net

Shto në Twitter Shto në Facebook Shto në MySpace
qredfc74cdc7bfc5e528a05530a360570b.png
 
Shfleto faqen zyrtare të Komunës në telefonin tuaj mobil. Skano QR-kodin. 
(Android dhe IOS)

Historiku

Koha e saktë e themelimit të Kamenicës si vendbanim nuk dihet, por duhet të jetë së paku aty nga mesjeta .Kjo përmendet në librin e borxhlinjve të Mikel Llukarit në vitet ’30-të të shek XV me emrin Chameniza,pastaj edhe në defterët turk të vitit 1455. Varësisht prej organizimeve të ish pushtet  jugosllav  ajo shpesh ishte komunë, por shpesh është trajtuar edhe si komunë e Qarkut të Gjilanit. Në vitin 1952 nga Qarku i Gjilanit, formohen tri rrethe:Gjilani, Kamenica dhe Vitia. Në vitin 1959  kur transformohen  rrethet, Kamenica shndërrohet në komunë te pavarur, si njësi e barabartë me komunat tjera ne vend. Me procesin e decentralizimit Komunës së Kamenicës  iu ka  shkëputur  një pjesë e territorit 18 fshatra .Nga  13 fshatrat  është krijuar komuna e re e Ranillugut  në vitin 2010,si dhe 5 fshatra i bashkëngjitën komunës Novobërdës. Tani  Komuna e Kamenicës  i ka  417km/2 dhe 40.000 banorë sipas  regjistrimit  të  fundit të popullsisë më vitin  2011.

Lajme

Shkolla Fillore e Mesme dhe e Ulët “Dr.Xhavit Ahmeti” shënon ditën e saj
25 tetor 2017
Shkolla Fillore  e Mesme dhe e Ulët DSC_0232.JPGSHFMU) “Dr.Xhavit Ahmeti” e fshatit  Hodonoc, festoi  ditën e shkollës me një program të pasur kulturo – artistik, i  përgatitur  nga  nxënësit dhe arsimtarët  e kësaj shkolle, i cili u shfaq para qytetarëve, nxënësve ,arsimtarëve, veteranëve  të arsimit  nga ky fshat dhe strukturave  komunale. Si zakonisht edhe  kësaj  radhe  ishin prezent  anëtarët  e  familjes së prof. dr. Xhavit Ahmetit.
DSC_0221.JPG
 
më shumë...

Penda e Kremenatës dhe e Desivojcës po bëhen realitet
17 tetor 2017
22491948_305761349902233_8990216553794776758_n.jpgNënkryetari i Kamenicës z.Valon Maliqi, u prit në takim nga Ministrja e Mjedisit dhe Planifikimit Hapsinor znj.Albena Reshitaj. Gjatë këtij takimi nënkryetarit Maliqi iu konfirmua se tashmë janë ndarë mjetet për të bërë studimin e fizibilitetit për Pendat e Kremenatës dhe Desivojcës.më shumë...

Mbahet fokus grupi për projektin "ReLOaD"
16 tetor 2017
DSC_0172.JPGËshtë mbajtur  takimi i fokus grupit me pjesëmarrjen e zyrtarëve relevant nga disa departamente-divizione, duke përshirë shërbyesit civil dhe menaxhmentin, ku është diskutuar  rreth projektit “ReLOaD” dhe fillimin e aktiviteteve të para si pjesë e Asistencës Teknike që do të ofrohen nga ky projekt.
 


Më konkretisht është diskutuar rreth trajnimeve që do të ofrohen përmes asistencës teknike nga projekti "ReLOaD", e që kanë për qëllim ngritjen dhe fuqizimin e kapaciteteve të  komunës në Menaxhimin e Ciklit të Projekteve, si dhe fushave të tjera që janë të nevojshme dhe të kërkuara nga komuna.
 
më shumë...

Diskutim publik për planin zhvillimor komunal - vlerësimi i gjendjes ekzistuese
13 tetor 2017
Nën organizimin e Drejtorisë së  Urbanizmit dhe Planifikimit Hapësinor, në  objektin e Shtëpisë së Kulturës “Isa Kastrati”, u mbajt një diskutim  publik  me qytetarë për planin zhvillimor komunal. Të pranishëme ishinë,Suzana Goranci dhe Vjollca Puka,nga Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, përfaqësuesit e kompanisë INSI, përfaqësues të disa këshillave lokale dhe disa nxënës nga Shkolla e Mesme e Lartë Profesionale “Andrea Durrsaku” - drejtimi i  arkitekturës.                                                                            më shumë...

Mbahet seanca e jashtëzakonshme e Kuvendit Komunal
13 tetor 2017
DSC_0158.JPGSot me datën : 13.10.2017 u mbajtë  seanca e jashtëzakonshme  e Kuvendit Komunal , e kryesuar nga kryesuesi  Bajram Dërmaku, një numër i delegatëve, kryetari i Komunës z.Begzad Sinani, shoqëria civile,si dhe përfaqësues të OSBE-së.
 Rend dite ishte  :
1.Shqyrtimi i procesverbalit 01, Nr. 41215 të datë 28.09.2017 dhe 29.09.2017
2.Shqyrtimi i Draft- Buxhetit Sh. 05 Nr. 37087 të datës 04.09.2017, për vitin 2018-2020 
 
 
Në mungesë të kuorumit, kryesuesi  i kuvendit z.Bajram Dërmaku e shpallë të mbyllur këtë seancë.     
 
më shumë...

 

Kryetari i Komunës

begzad-sinani.jpg
Kryetari i Komunës së Kamenicës
BEGZAD SINANI

Lajmet e fundit

 logomeetyourheroes.png


 

 

Hyrja


Komuna Online

Udhëzues për qytetarë

Untitled-1-01.png
udhezuesIMG.jpg

riatdhesimi.jpg

Statuti i Komunës

    
        Statuti             Rregulloret
 

Orari i Punës

Prej: 08:00 - 16:00
Pushimi: 12:00 - 13:00

Webmail


web-mail

 


Identifikimi i kushteve dhe standardeve për lëvizje të lirë të personave me aftësi të kufizuar.

thumbnail-(1).jpg