Penda e Kremenatës dhe e Desivojcës po bëhen realitet | 2017-10-17

22491948_305761349902233_8990216553794776758_n.jpgNënkryetari i Kamenicës z.Valon Maliqi, u prit në takim nga Ministrja e Mjedisit dhe Planifikimit Hapsinor znj.Albena Reshitaj. Gjatë këtij takimi nënkryetarit Maliqi iu konfirmua se tashmë janë ndarë mjetet për të bërë studimin e fizibilitetit për Pendat e Kremenatës dhe Desivojcës. 

Mbahet fokus grupi për projektin "ReLOaD" | 2017-10-16

DSC_0172.JPGËshtë mbajtur  takimi i fokus grupit me pjesëmarrjen e zyrtarëve relevant nga disa departamente-divizione, duke përshirë shërbyesit civil dhe menaxhmentin, ku është diskutuar  rreth projektit “ReLOaD” dhe fillimin e aktiviteteve të para si pjesë e Asistencës Teknike që do të ofrohen nga ky projekt.
 


Më konkretisht është diskutuar rreth trajnimeve që do të ofrohen përmes asistencës teknike nga projekti "ReLOaD", e që kanë për qëllim ngritjen dhe fuqizimin e kapaciteteve të  komunës në Menaxhimin e Ciklit të Projekteve, si dhe fushave të tjera që janë të nevojshme dhe të kërkuara nga komuna.
 
 

Diskutim publik për planin zhvillimor komunal - vlerësimi i gjendjes ekzistuese | 2017-10-13

Nën organizimin e Drejtorisë së  Urbanizmit dhe Planifikimit Hapësinor, në  objektin e Shtëpisë së Kulturës “Isa Kastrati”, u mbajt një diskutim  publik  me qytetarë për planin zhvillimor komunal. Të pranishëme ishinë,Suzana Goranci dhe Vjollca Puka,nga Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, përfaqësuesit e kompanisë INSI, përfaqësues të disa këshillave lokale dhe disa nxënës nga Shkolla e Mesme e Lartë Profesionale “Andrea Durrsaku” - drejtimi i  arkitekturës.                                                                           
 

Mbahet seanca e jashtëzakonshme e Kuvendit Komunal | 2017-10-13

DSC_0158.JPGSot me datën : 13.10.2017 u mbajtë  seanca e jashtëzakonshme  e Kuvendit Komunal , e kryesuar nga kryesuesi  Bajram Dërmaku, një numër i delegatëve, kryetari i Komunës z.Begzad Sinani, shoqëria civile,si dhe përfaqësues të OSBE-së.
 Rend dite ishte  :
1.Shqyrtimi i procesverbalit 01, Nr. 41215 të datë 28.09.2017 dhe 29.09.2017
2.Shqyrtimi i Draft- Buxhetit Sh. 05 Nr. 37087 të datës 04.09.2017, për vitin 2018-2020 
 
 
Në mungesë të kuorumit, kryesuesi  i kuvendit z.Bajram Dërmaku e shpallë të mbyllur këtë seancë.     
 
 

Mbahet seanca e Kuvendit Komunal | 2017-10-09

DSC_0125.JPGMbahet seanca e Kuvendit Komunal, e cila udhëhiqej nga kryesuesi Bajram Dërmaku. Të pranishëm ishin delegatët e Kuvendit Komunal, si dhe përfaqësuesit e OSBE-së.
 Në këtë seancë për t’u shqyrtuar ishin këto pika të rendit të punës :
 
1. Shqyrtimi i Procesverbalit nga mbledhja e rregullt e Kuvendit Komunal e mbajtur më 25.09.2017,
2. Shqyrtimi i kërkesës Sh.01 Nr. 39571 dt. 26.09.2017, për mbulimin e tërësishëm të shpenzimeve për strehimin e nxënësve të shkollave të mesme në Konviktin “ Gjon Serreqi” në Kamenicë .
 
Të gjitha pikat e rendit të punës u shqyrtuan dhe u votuan nga të gjithë të pranishmit.
 
 
 

Përfundon me sukses renovimi i çerdhes "FILIZAT" në Kamenicë | 2017-10-06

 IMG-218c2f4b4c2dfee498da7fb5c0fa0642-V.jpg
Përfundon renovimi rreth punimeve në realizimin e projektit: “Renovimi i banjave –tualeteve në institucionin parashkollor “FILIZAT” në Kamenicë ”.

Ky projekt i cili kishte vlerën 22,440.00 euro, ishte projekt i financuar nga MAPL- ja, i cili përfundoj me sukses dhe ashtu siq ishte planifikuar.


IMG-2035d6ee7efa9963f0dd731cf9bc05b9-V-(1).jpgKëtij objekti i janë ndërruar dritaret e dëmtuara të drurit, duke i zëvendësuar me ato të plastikës, si dhe janë rinovuar në tërësi banjat  të cilat do të ndikojnë në përmirësimin e kushteve sanitare për fëmijët. 
 
 
 

U mbajt mbledhja e -X- e KPF-së | 2017-10-05

21013533_1419945128071975_107742811_n.jpgMbledhjen e rregullt të Komitetit për Politikë dhe Financa (KPF), e kryesoi  Bajram Dërmaku, kryesues i Kuvendit të Komunës, ku të pranishëm ishin anëtarët e këtij  komiteti. 

Anëtarët e Komitetit për Politikë dhe Financa i miratuan pikat e parapara  të cilat do të procedohen për seancën e ardhshme të kuvendit. 
 
 

Mbahet seanca e jashtëzakonshme e kuvendit komunal | 2017-09-29

DSC_0097.JPGËshtë mbajtur seanca e jashtëzakonshme e kuvendit komunal, të cilën e kryesoi  Bajram Dërmaku kryesuesi i kuvendit. Të pranishëm ishin një numër i vogël i delegatëve të kuvendit, kryetari i komunës z.Begzad Sinani dhe përfaqësuesit e OSBE-së. Në këtë seancë për tu shqyrtuar ishte vetëm një pikë e rendit të punës :
Draft- Buxhetit Sh. 05 Nr. 37087 të datës 04.09.2017, për vitin 2018-2020
Rreth kësaj pike kryetari z.Begzad Sinani bëri disa sqarime: ai theksoi se do të kemi një humbje të madhe të buxhetit në vitin e ardhshëm, e që kjo pikërisht po ndodhë në mungesë të mos prezencës së delegatëve në kuvend për ta miratuar këtë draft-buxhet.
Si pasojë e mungesës së tyre, mungon kuorumi, andaj kryesuesi i kuvendit komunal Bajram Dërmaku e shpalli të mbyllur seancën.  
 

Mbahet seanca e jashtëzakonshme e kuvendit komunal | 2017-09-28

DSC_0092-(1).JPGËshtë mbajtur seanca e jashtëzakonshme e kuvendit komunal , të cilën e  kryesoi  Bajram Dërmaku kryesuesi i kuvendit. Të pranishëm ishin 14 delegatë, kryetari i komunës z.Begzad Sinani dhe përfaqësuesit e OSBE-së. 
Në këtë seancë u shqyrtua vetëm një pikë e rendit të punës :
•  Draft- Buxhetit Sh. 05 Nr. 37087 të datës 04.09.2017, për vitin 2018-2020
Rreth kësaj pike kishte kërkesa nga ana e delegatëve për plotësim ndryshimin e këtij draft buxheti.  Kryetari Sinani tha: në bazë të propozimeve dhe kërkesave tuaja  duhet të bëhen disa ndryshime  në listën e projekteve.  Si pasojë e pakënaqësive të tyre njëri nga delegatët e lëshoi  seancën, kështu që kryesuesi i kuvendit e ndërpreu atë, e njëjta do te vazhdoje nesër me të njëjtin rend dite.  
 
 

Përfaqësues të ”Misionit të vëzhgimit të zgjedhjeve nga bashkimi evropian” priten nga kryetari Sinani | 2017-09-26

DSC_0067.JPGKryetari Sinani u takua me përfaqësues të ”Misionit  të vëzhgimit të zgjedhjeve nga bashkimi evropian”. 
Jorma Gardemeister dhe Knut Bergknut, vëzhgues nga ky mision u mirëpriten nga kryetari  z.Begzad Sinani. Ata ishin të fokusuar të diskutonin rreth zgjedhjeve të ardhshme komunale. 
Kryetari  i Komunës u informua rreth misionit të tyre si vëzhgues në këto zgjedhje .                   
Misioni i tyre është që të vëzhgojnë të gjitha aspektet e procesit zgjedhor dhe të vlerësojnë pajtueshmërinë e zgjedhjeve me legjislacionin e Kosovës dhe me standardet ndërkombëtare dhe evropiane.                                     Misioni i tyre do të vlerësojë të gjitha aspektet dhe fazat e procesit zgjedhor.
 
Duke paraqitur rezultatet 1-10 (of 2049)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  >  >| 

RSS

Shto në Twitter Shto në Facebook Shto në MySpace

Sign in