Republika Kosovo

Dragaš

Komunikacija sa sastanka gradonačelnika Bedžeta Dželadinija sa Opštinskom komisijom za registraciju stanovništva i nadzornicima procesa u opštini Dragaš

2024/05/02 - 7:56

Poštovani građani opštine Dragaš,

Popis stanovništva je veoma važan proces. Između ostalog, budžet opštine, kapitalna ulaganja, broj lekara, stomatologa i medicinskih tehničara, broj prosvetnih radnika i radnika opštinske uprave, broj delegata u Skupštini opštine, koeficijent plata u javnom sektoru itd. zavisi od broja stanovnika u opštini.

Stoga, imajući u vidu značaj i direktan uticaj koji ovaj proces ima na sve ove oblasti koje utiču na naše blagostanje, nije samo zakonska, već i moralna i patriotska obaveza svih građana da se uključe u proces registracije i ohrabre jedni druge da iskoriste ovu priliku do posljednjeg dana ovog procesa (17.05.2024.).

Takođe, obaveštavamo sve građane opštine Dragaš da registracija domova i domaćinstava nema veze i ne utiče na povećanje računa za porez na imovinu.

Pozivamo vas da nam se pridružite u planiranju budućnosti, doprinoseći individualno ovom procesu!

Za sve zainteresovane građane kojima su potrebne dodatne informacije u vezi sa procesom registracije, ne ustručavajte se da se obrate nadležnim licima iz Opštinske komisije za registraciju stanovništva, koja će vam dati potrebne informacije i kontakte za nadzornike i popisivače u vašem mestu prebivališta.

Opštinska komisija za registraciju stanovništva/ TEL.: 046 190 277

Zvanična web stranica KAS-a:
www.ask.rks-gov.net

Sa poštovanjem,
Bexhet Xheladini
Predsednik opštine i predsednik Opštinske komisije za registraciju stanovništva

#Planifikoteardhmen #Registrujte se