Republika Kosovo

Dragaš

Gradonačelnik Dželadini primio je danas na sastanku gospođu Dafinu Krasniqi, službenicu za rani razvoj dece u UNICEF-u

2023/03/14 - 9:56

Gradonačelnik Dželadini primio je danas na sastanku gospođu Dafinu Krasniqi, službenicu za rani razvoj dece u UNICEF-u, u pratnji predstavnika Kancelarije UNICEF-a u Dragašu, g. Agona Baxhakua.

Na ovom konsultativnom sastanku razgovarano je o narednim koracima saradnje i nastavku partnerstva između UNICEF-a i opštine Dragaš.

Dve strane su se dogovorile da vrlo brzo počnu sa formiranjem radne grupe i organizacijom radionica za izradu Plana rada Tima za prava deteta, koji će biti urađen pod rukovodstvom Opštine Dragaš, uz tehničke i organizaciona podrška UNICEF-a.

Takođe, na ovom sastanku je razgovarano o napretku projekta za stvaranje centra u zajednici u selu Brodosavce, u kom slučaju je od UNICEF-a zatraženo da zvanično garantuje finansijsku podršku za isplatu dva vaspitača koji će biti zaposlen u ovom centru.

Na ovom sastanku je odlučeno da se što pre radi na renoviranju i otvaranju vrtića u gradu Dragaš.

Na sastanku sa predstavnikom UNICEF-a, gradonačelnik Dželadini je zatražio da ova organizacija podrži opštinu Dragaš u realizaciji drugih projekata, kao što je izgradnja igrališta za decu u školskim dvorištima i vrtićima, kao i da posreduje u pronalaženju donatora za realizacija projekta Vodovoda.