Republika Kosovo

Dragaš

Apel gradonačelnika Shabana Shabanija

2020/04/27 - 9:50

Na osnovu naših informacija na celoj teritoriji naše opštine posle vremena iftara, nažalost, primetili smo povećano kretanje stanovništva koje je u sukobu sa utvrđenim ograničenjima.

Takvo nešto nije prihvatljivo zbog činjenice da se nalazimo u situaciji kada bismo trebali još više podizati svest i ne gubiti strpljenje, jer smo opština u kojoj već imamo potvrdu virusa Covid-19. Uprkos tome, pokušavamo sa svima vama na održavanju stabilne situacije.

Nezamjenjivi posao obavljaju: Štab za vanredne situacije, Operativni centar za vanredne situacije, Zdravstveno osoblje, policija i Inspektorat i svi drugi akteri koji učestvuju u zajedničkoj borbi za sprečavanje zaraze.

Policija i inspekcija su na terenu 24 sata dnevno kako bi se pobrinuli za situaciju. Uprkos ovom velikom radu, bez podrške građana vrlo je teško postići željeni uspeh.

Cijenimo dosadašnje ponašanje i posvećenost održavanju stabilnosti u smislu pandemije. Zato vas molim da podignete nivo svesti čak i više nego ranije.

Dokažite da smo posvećeni održavanju zdravlja svih, počevši od nas samih, svoje porodice i svih ostalih oko nas.

Sutra ćemo žaliti što eventualno od malo nepažnje nanesemo štetu našim najmilijima, posebno starijima i onima sa hroničnim bolestima.

Pridržavajte se preporuka koje su već poznati od strane NIJZ-a i MZ-a ostajući u vašim domovima i izađite samo radi mabavke potrebnih zaliha izbegavajući kontakte i održavajući rastojanje od najmanje 2m.

Ostani kod kuće!

Držite distancu!