Republika Kosovo

Dragaš

ČESTITKE PREDSEDNIKA BEXHETA XHELADINI NA POČETKU NOVE ŠKOLSKE GODINE

2023/09/01 - 9:20

ČESTITKE PREDSEDNIKA BEXHETA XHELADINI NA POČETKU NOVE ŠKOLSKE GODINE

Dragi učenici i nastavnici,

Povodom početka nove školske 2023/24. godine, u svoje ime kao načelnika opštine Dragaš, svima vama, a posebno onima koji će sedeti u klupama, upućujem najsrdačnije čestitke prvi put ove godine u školi, da započnu svoj put pun izazova i zadovoljstva ka učenju znanja.

Najsrdačniji pozdrav svim onim nastavnicima koji su se maksimalno posvetili stvaranju uspješnih generacija iz naše opštine, koje će sa zadovoljstvom i dostojanstveno služiti razvoju države i društva za svetliju budućnost.

Sa jedinom svrhom da uvek budemo na usluzi građanima, radili smo na tome da ove godine skinemo teret plaćanja prevoza za sve učenike svih škola u Opštini Dragaš. Od 1. septembra ove godine naši učenici koji pohađaju škole na teritoriji opštine Dragaš neće plaćati ni centa za prevoz.

Što se tiče nabavke udžbenika i školskog materijala, u saradnji sa nastavnicima ćemo ispitati sve mogućnosti da roditeljima ponudimo pomoć kako da se prijave na platformu eKosova i nabave udžbenike za svoju decu, kao i da istražimo stanje zaliha starih knjiga i nastavnog materijala u školama, kako bi se nadoknadio njihov nedostatak i da nijedan učenik ne ostane bez materijala neophodnih za učenje.

Čestitamo svima i želimo uspješnu školsku godinu!

Sa poštovanjem,
Bexhet Xheladini
Gradonačelnik opštine Dragaš