Republika Kosovo

Dragaš

Danas je održan informativni sastanak sa zvaničnicima i predstavnicima sportskih i lokalnih klubova iz opštine Dragaš

2024/03/07 - 7:08

Danas je u sali Skupštine opštine održan informativni sastanak sa zvaničnicima i predstavnicima sportskih i lokalnih klubova iz opštine Dragaš, u vezi sa zakonskim obavezama i odgovornostima u organizaciji sportskih manifestacija, kao i ulogom Nacionalnog saveta za prevenciju i sankcionisanje nasilja i negativnih incidenata na sportskim događajima. Ovaj savet je mehanizam koji je kreirala Kancelarija ministra MKRS, na osnovu Zakona o sprečavanju i sankcionisanju nasilja i negativnih pojava na sportskim događajima.

Ovom sastanku su prisustvovali članovi Nacionalnog savjeta za prevenciju i sankcionisanje nasilja i negativnih događaja na sportskim događajima, kojim je predsjedavao predsjedavajući ovog Savjeta, kao i državni tužilac, gospodin Besim Kelmendi.

Sastanak je otvorio gradonačelnik opštine Dragaš, g-din Bedžet Dželadini, koji je pozdravio članove Saveta i sve prisutne, dodajući da će ovaj informativni sastanak poslužiti kao prilika za sve aktere koji se bave sportom u našoj opštini, da se što bolje upoznaju sa zakonskom infrastrukturom sporta, kako bi implementirali najbolju praksu tokom svog rada i aktivnosti u ovoj oblasti.

S druge strane, glavni tužilac Besim Kelmendi upoznao je prisutne sa ulogom Saveta, kao i zakonskim obavezama čelnika, zvaničnika Olimpijskog komiteta, članova saveza, sportskih klubova i organizatora sportskih manifestacija da preduzmu mere za sprečavanje nasilje i negativni događaji na sportskim događajima. Odgovarao je i na pitanja prisutnih, dajući potrebna pojašnjenja u vezi sa sadržajem ovih zakonskih odredbi.

Nakon ovog sastanka, predsednik Xheladini je u svojoj kancelariji primio državnog tužioca, g. Besima Kelmendija, u pratnji ostalih članova Saveta. On je ovom prilikom, u znak zahvalnosti na saradnji, uručio simbolično odlikovanje sa grbom opštine Dragaš.