Republika Kosovo

Dragaš

Danas je održan sastanak Opštinske komisije za registraciju stanovništva

2023/09/29 - 10:49

Nakon dva prethodna konstitutivna sastanka, danas je održan treći sastanak Opštinske komisije za registraciju stanovništva, kojim je predsedavao predsednik opštine Dragaš, g-din Bedžet Dželadini, koji je i predsedavajući ove Komisije. Ovaj sastanak je imao informativni karakter i članovi ove Komisije su upoznati sa konkursom za radna mesta kontrolora i registrara, kao i obavezama i odgovornostima članova OKPS-a tokom procesa popisa stanovništva.

Članovi OKPS-a su tokom ovog sastanka izrazili zabrinutost zbog kratkog roka konkursa za pozicije supervizora i registrara, koji je raspisala ASK. Po ovom pitanju, predsednik Dželadini je zatražio od nadležnih organa ASK da razmotre mogućnost produženja ovog roka, najmanje za još pet dana.

Podsjećamo da je konkurs za kontrolore i registratora otvoren od 26.09.2023. do 02.10.2023. Svi oni koji žele da se prijave za ove pozicije mogu to učiniti elektronskim putem preko linka http://rekosrekrutime.rks-gov.net/ na sajtu ASK-a, kao i u fizičkom obliku u opštini u kojoj se prijavljuju.

Svi zainteresovani za prijavu iz redova albanske zajednice mogu se javiti u kancelariji potpredsednika Resula Fetahua, koji je kontakt osoba i odgovoran za postavljanje prijavnih formulara u onlajn sistem.

U međuvremenu, zainteresovani za prijavu iz redova nevećinskih zajednica mogu se obratiti šefu Kancelarije za zajednice i povratak, g. Uzairu Hamzi, koji je osoba za kontakt i odgovoran za učitavanje formulara za prijavu u onlajn sistem.