Republika Kosovo

Dragaš

danas je održano predavanje za podizanje za prevencije raka dojke

2023/10/11 - 10:52

U okviru aktivnosti za Ružičasti Mesec – Mesec svesti o raku dojke, u organizaciji Skupštinske grupe žena Skupštine opštine Dragaš, danas je održano predavanje za podizanje svesti od strane lekara ginekologa, gđe Sebahate Sylejmani Shala, o podizanju svesti. svijest o važnosti rane dijagnoze i prevencije raka dojke.

U ovom predavanju su učestvovale žene iz svih zajednica koje žive u opštini Dragaš. Počasni gost je bila i direktorka Centra za promociju ženskih prava u Drenice, gđa Kadire Tahiraj, koja se zahvalila organizatorima na ovom predavanju i gradonačelniku Dželadiniju na zalaganju za poboljšanje položaja žena u opštini Dragaš i bezrezervnu podršku koju je pružio ženama članicama QPDG.

Predsedavajući Xheladini je pozdravio sve učesnike ovog sastanka i ohrabrio organizatore na ovakve aktivnosti koje imaju za cilj podizanje svesti o raku dojke. Prisutnima su se obratili i predsjedavajući Skupštine opštine Uran Halimi, direktorka DKRS Liridona Misinaj, službenica za rodnu ravnopravnost Lindita Kozmaqi Piraj i odbornice Arijeta Qafleshi Skeraj, Xylferie Bahtijari, Ventaza Esati i Suada Bajrami. .

Ovom prilikom, gđa Arijeta Qafleshi Skeraj, ispred Skupštinske grupe žena, zajedno sa gradonačelnikom opštine Dragaš, g. Bexhet Xheladini, uručuje nagradu „Heroina koja je preživela rak dojke“ gospođi Xhejrane Lokaj, za nju. višegodišnji doprinos zdravlju majki u opštini Dragaš, kao i inspirisanje žena u borbi protiv raka dojke.