Republika Kosovo

Dragaš

Danas je opštinu Dragaš posetio komandant KFOR-a, Regionalne komande Zapad, pukovnik Mario Bozi

2023/03/14 - 8:42

Danas je opštinu Dragaš posetio komandant KFOR-a, Regionalne komande Zapad, pukovnik Mario Bozi, koga je primio gradonačelnik opštine, g. Bedžet Dželadini, zajedno sa dva potpredsednika, šefom Kabineta i šef Kancelarije za zajednice i povratak.

Na samom početku, gradonačelnik Dželadini je pukovniku Mariju Boziju predstavio kratku geografsku i političku istoriju opštine Dragaš. Tokom diskusije istaknute su prepreke i poteškoće sa kojima se opština Dragaš suočava u razvoju turizma i privrednih potencijala, kao rezultat nedostatka zemljišta za privlačenje investitora, kada se zna da više od polovine teritorije naša opština je proglašena nacionalnim parkom.

Pukovnik Bozi je izrazio spremnost da pruži podršku opštini Dragaš u obrazovanju, zdravstvu i vatrogasnoj službi, kao i u bezbednosti na planinama, gde su spremni da obezbede obuku kadrova u školama i institucijama naše opštine.

Predsednik Dželadini se zahvalio pukovniku Mariju Boziju na poseti i ocenio ulogu KFOR-a u opštoj bezbednosti naše zemlje, smatrajući ga jednim od najvažnijih faktora bezbednosti i mira na Kosovu.

Na kraju sastanka, gradonačelnik Dželadini je obavestio pukovnika Bozija da je opština Dragaš obavestila građane o vojnim manevrima koje će KFOR ovih dana sprovesti na teritoriji naše opštine.