Republika Kosovo

Dragaš

Danas je u objektu ONSS “28. novembar” u Brodosani upriličeno svečano otvaranje dva centra u zajednici

2023/10/16 - 9:41

Danas je u objektu ONSS “28. novembar” u Brodosani upriličeno svečano otvaranje dva centra u zajednici. Ovaj projekat je realizovan u okviru saradnje između Opštine Dragaš i Kancelarije UNICEF-a na Kosovu, uz podršku Devolli Corporation i Centra za ljudske usluge i razvoj.

Ceremoniji otvaranja ovih centara prisustvovali su gospođa Nona Zicherman – šefica Kancelarije UNICEF-a na Kosovu, gospođa Sajeda Atari – specijalista za rani razvoj djece u UNICEF-u, g. Shkëlqim Devolli – vlasnik Devolli Corporation, g. Adriatik Kelmendi i G. Dardan Sejdiu – predstavnici Devolli Corporation, kao i gđa Mimoza Shahini – izvršni direktor Centra za ljudske usluge i razvoj.

Pre svečanog otvaranja, predsednik Dželadini je poželeo dobrodošlicu svim partnerima u svom kabinetu, sa kojima je razgovarao o napretku Zajedničkog plana rada i napretku dalje saradnje. On se zahvalio svima na saradnji i pomoći koja je pružena građanima opštine Dragaš. Predstavnik Devolli Corporation, g. Adriatik Kelmendi, predstavio je kratku istoriju ove lokalne kompanije, koja pruža podršku u otvaranju centara za rani razvoj dece u nekoliko oblasti Kosova. U međuvremenu, šef Kancelarije UNICEF-a, gđa Nona Ziherman, zahvalila je opštini Dragaš i gradonačelniku Dželadiniju na spremnosti za saradnju u realizaciji zajedničkih projekata.

Gradonačelnik Dželadini je u svom govoru na otvaranju ovih centara pozvao sve roditelje iz Opolja koji imaju decu od 3-5 godina da ih prijave u ove centre, za koje je rekao da su dobra prilika za našu decu da odrastaju u zdravom obrazovnom i okruženje za druženje.