Republika Kosovo

Dragaš

Delegati Skupštine i predsednik Opštine položili zakletvu

2013/12/27 - 12:00

Delegati Skupštine i predsednik Opštine položili zakletvu
Za predsedavajučeg ponovo izabaran g.Shaban Shabani,dok za z.predsedavajučeg g.Adem Hodža Predsednik Opštine g.Salim Jenuzi se zahvali na ukazanom poverenju po 3-ći put

Dragaš,26 decembar

U skladu sa rezultatima lokalnih izbora 3-novembra 2013 godine novoizabrani delegati Skupštine Opštine Dragaš 26 decembra 2013 godine su održali I-vu (svečanu) sednicu polaganjem Zakletve u službi gradjana i glasaća Opštine,dok su rad sednice pratili i predstavnici MULV-a, OSCE-a, NVO i i medija. Kao što je poznato na ovim lokalnim izborima su izabrani 27 delegata iz 8 političkih subjekata, dok na osnovu Zakona o Lokalnoj Samoupravi svečanom sednicom je predsedavao najstariji delegat Skupštine Opštine Dragaš g.Halim Shemsidini (iz redova LDK-a). Na početku, delegati su položili i potpisali Zakletvu, onako kako je postupio i ponovno izbarnai predsednik Opštine g.Salim Jenuzi (iz redova PDK-a), koji se zahvalio delegatima, prisutnim gostima i celokupnom elektoratu Opštine Dragaš na dato poverenje za upravljanje Opštinom i tokom ovog 3-ćeg mandata.
U nastavku, izabrana je 5-ćlana Izborna Komisija radi glasanja o izboru novog predsedavajučeg Skupštine Opštine, gde su kao kandidatu su predloženi prethodn predsedavajući g.Shaban Shabani i g.Granit Rifaj (obojica iz redova PDK-a). Nakon glasačke procedure, tajnim glasanjem, delegati za predsedavajučeg Skupštine, i za tekući 4-godišnji mandat su ponovo izabrali g.Shaban Shabani koji se zahvalio delegatima na ukazanom poverenju, sa napomenom da će biti konstruktivan u saradnji sa svim poltičkim subjektima i opštinskim organima u funkciji dobrobiti gradjana Opštine Dragaš. Dok, na osnovu izbornih rezultata 3-novembra 2013 godine, iz redova nevečinske zajednice,  položaj z.predsedavjućeg Skupštine pripada g.Adem Hodža (iz redova CDU-a).

Prelistaj: 1. Izborni rezultati i Lista delegatat SO-e Dragaš