Republika Kosovo

Dragaš

Gradonačelnik Dželadini ugostio je danas italijanskog komandanta KFOR-a – Zapadna regionalna komanda, u pratnji predstavnika turske jedinice KFOR LMT – jedinice u Dragašu

2023/10/04 - 7:28

Gradonačelnik opštine Dragaš, g. Bedžet Dželadini, ugostio je danas italijanskog komandanta KFOR-a – Zapadna regionalna komanda, pukovnika Gabrielea Vacca, u pratnji predstavnika turske jedinice KFOR LMT – jedinice u Dragašu.

Gradonačelnik Dželadini je iskoristio ovaj informativni sastanak sa pukovnikom Gabrieleom Vaccom da mu predstavi kratak pregled geografskog položaja i političke organizacije opštine Dragaš. Potom ga je upoznao sa izazovima i poteškoćama sa kojima se suočava naša opština, kao rezultat brojnih prepreka geografske i političke prirode.

Gradonačelnik Dželadini se zahvalio predstavnicima KFOR-a na saradnji i kontinuiranoj pomoći našoj opštini, kao i zamolio ih da povećaju podršku opštinama koje se nalaze u dubokim područjima i daleko od urbanih centara, kao što je opština Dragaš.

Sa druge strane, komandant KFOR-a, pukovnik Gabriele Vacca, zahvalio se gradonačelniku Dželadiniju na gostoprimstvu, obećavši da će uzeti u obzir njegove zahteve za podršku opštini Dragaš. Na kraju sastanka pozvao je gradonačelnika Xheladinija da učestvuje na sastanku sa gradonačelnicima i visokim institucionalnim predstavnicima u kampu Villaggio Italia, koji će se održati 15. novembra ove godine.