Republika Kosovo

Dragaš

Gradonačelnik Xheladini poželeo je danas dobrodošlicu g. Nicu Fota šefu Projektnog tima Zdrastvene Pristupačne i kvalitetne nege (AQH)

2024/04/05 - 11:55

Gradonačelnik opštine Dragaš, g. Bedžet Dželadini, zajedno sa direktorom zdravstva g. Beharom Brenolijem i direktorom GCPM-a g. Endritom Pirajem, poželeo je danas dobrodošlicu g. Nicu Fota šefu Projektnog tima Zdrastvene Pristupačne i kvalitetne nege (AQH), koji finansira Švicarska agencija za razvoj i saradnju (SDC), a implementira švicarski TPH.

Ovaj projekat ima za cilj da stimuliše korišćenje kvalitetnih usluga primarne zdravstvene zaštite, sa posebnim osvrtom na potrebe ugrožene populacije, kao što su pacijenti sa hroničnim bolestima. Kroz partnerstvo i saradnju sa opštinama i relevantnim akterima lokalnih zdravstvenih ustanova, realizatori ovog projekta imaju za cilj da unaprede učinak rukovodilaca i zdravstvenog osoblja u pružanju zdravstvenih usluga koje odgovaraju potrebama zajednica, kao i podizanje svesti građana o pravo da traže kvalitetne usluge u zdravstvenoj zaštiti.

Gradonačelnik Xheladini se prvo zahvalio g. Nicu Foti na pokazanom interesu za pružanje podrške lokalnom zdravstvu, informišući ga o dostignućima koja su postignuta u ovoj oblasti tokom poslednje dve godine. On je rekao da su zajedno sa direktorom zdravstva i direktorom GCPM-a su spremni na saradnju u tom pogledu. Istovremeno, gradonačelnik Dželadini je zatražio da podrška ovog projekta ne bude fokusirana samo na aspekt pružanja menadžerske pomoći, već da se primarna zdravstvena zaštita takođe pomaže različitom opremom za pružanje zdravstvenih usluga, posebno laboratorijama GCPM-a i CPM -a, kojima nedostaje neophodna oprema.