Republika Kosovo

Dragaš

Na petoj sednici lokalne samouprave, koja je održana danas, razmatrane su sledeće tačke dnevnog reda

2023/03/08 - 10:23

Na petoj sednici lokalne samouprave, koja je održana danas, razmatrane su sledeće tačke dnevnog reda:
1. Određivanje prioritetnih projekata za koje se očekivalo da budu realizovani od strane Ministarstva za zajednice i povratak,
2. Određivanje prioritetnih projekata za koje se traži da se realizuju od strane TIKA-e kao i od strane Predsedništva Visokog saveta Turske na Kosovu, i
3. Razno.

Gradonačelnik opštine, g. Bexhet Xheladini, tokom sastanaka koje će imati sa pomenutim institucijama, predstaviće ove projekte i zatražiti njihovo finansiranje.

U trećoj tački, eventualno, zauzet je stav da će se za narednu godinu planirati finansijska sredstva za realizaciju projekta vertikalnog i horizontalnog obilježavanja lokalnih puteva, kao i postavljanje prepreka na seoskim putevima, posebno u blizini škola, gdje je promet automobila veliki, kako bi se sprečilo ugrožavanje pešaka.

Na kraju sastanka, gradonačelnik Xheladini je obavestio kabinet da su zajedno sa šefom Ekoregiona, g. Burimom Shalaom, potpisali Memorandum o saradnji za kupovinu 30 kontejnera, gde će opština učestvovati sa 10 hiljada evra, dok Ekoregion sa 5 hiljada eura. Biće potpisan ugovor sa Ekoregionom za održavanje i čišćenje puteva i javnih parkova, gde će se po prvi put ulice grada Dragaša prati jednom nedeljno.