Republika Kosovo

Dragaš

NASTAVLJA SE SARADNJA IZMEĐU OPŠTINE DRAGAŠ I INSTITUCIJA REPUBLIKE TURSKE

2024/01/11 - 9:49

Opštinu Dragaš je danas posetila direktorka turske organizacije TIKA u Prištini, gospođa Fulya Aslan, u pratnji komandanta LMT – jedinice u Dragašu, majora Murata Akdemira, koje je primio predsednik opštine Dragaš. , g. Bexhet Xheladini i predsednica Skupštine, gđa Arijeta Qafleshi Skeraj.

Tema razgovora na ovom sastanku bila je podrška TIKA-e građanima opštine Dragaš, sa posebnim naglaskom na poljoprivrednike, žene i nevećinske zajednice. U tu svrhu, gradonačelnik Xheladini i direktorica TIKA-e, gospođa Fulya Aslan, dogovorili su nekoliko zahtjeva, koje je gradonačelnik Xheladini i zvanično dostavio u pisanoj formi, kao što su:

– Zahtev za finansiranje PAPA TEST projekta za 1000 žena iz opštine Dragaš;
– Zahtjev za obezbjeđenje ultrazvuka sa tri sonde za potrebe ginekologa GCPM-a;
– Zahtjev za podršku sektora pčelarstva pčelinjih društava, nabavka opreme za preradu meda, košnica, fumigatora, zaštitne odjeće, pčelinje hrane i voštanih listova, preparata za prevenciju i liječenje bolesti pčela, kao i kutija za hranu;
– Zahtjev za podršku poljoprivrednicima mliječnim govedima, mliječnim ovcama, poljoprivrednim inputima, nabavkom opreme i mehanizacije za potrebe farmera, kao i poboljšanje uslova u štalama – njihovo prilagođavanje i renoviranje;
– Zahtjev za renoviranje Kabineta ONSS “Restelica” u Restelici;
– Zahtjev za obezbjeđenje autobusa za prevoz učenika iz nevećinske zajednice;
– Zahtjev za nabavku tri električna transformatora.

Direktor TIKA-e i komandant LMT-a obećali su da će procijeniti sve ove zahtjeve i da će iskoristiti sve mogućnosti za njihovu realizaciju.

U znak zahvalnosti, gradonačelnik Xheladini je direktorici Fulyi Aslanu poklonio ručni rad iz Kutka hrabrosti, koji su izradile žene članice QPDG.