Republika Kosovo

Dragaš

Održan drugi Javni sastanak sa građanima za 2023

2023/12/21 - 2:52

Danas je u sali Skupštine opštine Dragaš održan drugi Javni sastanak sa građanima za 2023. Na ovom sastanku su bili prisutni građani iz svih zajednica, predstavnici nevladinih organizacija, OEBS-a, medija i odbornici Skupštine opštine Dragaš. . Od lokalne izvršne vlasti, prisustvovali su gradonačelnik opštine, g. Bedžet Dželadini, zajedno sa šefovima direkcija, potpredsednikom za zajednice, šefom Kancelarije za zajednice i ostalim članovima Kabineta.
Na ovom sastanku građani su upoznati sa radom lokalne samouprave i realizacijom kapitalnih investicija planiranih za ovu godinu. Gradonačelnik Dželadini je detaljno predstavio projekte realizovane u svakom selu i gradu Dragašu, uključujući opšti budžet opštine Dragaš za 2023. godinu, troškove za kapitalne investicije i opštinske subvencije za nejavne i javne entitete.
Takođe, na ovom sastanku, gradonačelnik Xheladini je iskoristio priliku da izrazi svoju zahvalnost centralnim organima, odnosno Ministarstvu za infrastrukturu i zameniku ministra Hysenu Durmishiju, za projekte realizovane uz kofinansiranje u Opštini Dragaš, kao što su:
Asfaltiranje puta Bresanë – Bjeshke (Investicija MI);
Asfaltiranje puta Kapre – Rrenc (sufinansiranje);
Asfaltiranje puta do Strazimira (sufinansiranje);
Asfaltiranje puta Zërze – Plajnik (Sufinansiranje);
Ove godine potpisan je Memorandum o saradnji sa Ministarstvom za infrastrukturu za asfaltiranje Autobuske stanice u Dragašu, međutim, zbog vremenskih uslova, ova investicija će se realizovati sledeće godine.
Pored toga, Vlada je izdvojila sredstva od oko 2,5 miliona evra za asfaltiranje puta Krstac – Pakište (sa Republikom Albanijom).
Gradonačelnik Dželadini je izrazio zahvalnost i ministru regionalnog razvoja, g. Fikrimu Damki, koji je izdvojio 60 hiljada evra za asfaltiranje puta Dragaš – Gradski stadion.
Gradonačelnik Dželadini se zahvalio svim građanima prisutnim na ovom sastanku, koji su izrazili interesovanje da budu informisani o radu lokalne uprave u Dragašu.