Republika Kosovo

Dragaš

Održana V (peta) redovna sednica Opštinske vlade za 2024. godinu

2024/04/13 - 8:02

Pod predsedavanjem predsednika opštine, g. Dželadinija, juče je održana V (peta) redovna sednica Opštinske vlade za 2024. godinu na kojoj su razmatrane sledeće tačke dnevnog reda:

1. Proces izrade Prostornog plana za Nacionalni park „Šari“;
2. Proces izrade Plana upravljanja Nacionalnim parkom „Šari“;
3. Donošenje odluke o formiranju Radne grupe za početak procesa smanjenja i prevencije administrativnog opterećenja;
4. Razmatranje sprovođenja odluka sa prethodnih sjednica Odbora; I
5. Razno.

Tokom razmatranja prve i druge tačke, direktor Direkcije za upravu Nacionalnog parka „Šari“, g. Bajram Kafexholli i g. Hazer Dana, stručnjak za prostorno planiranje i životnu sredinu, izneli su važne informacije o ovim tačke dnevnog reda.

Po ovom pitanju, gradonačelnik Dželadini je još jednom istakao zahteve i predloge opštine Dragaš u vezi sa promenama koje se moraju izvršiti na području KP „Sharri“, kako bi se stvorili povoljni uslovi za razne investicije koje bi uticale na turizam i ekonomski razvoj opštine Dragaš.

U trećoj tački dnevnog reda formirana je Radna grupa od članova iz svih direkcija, koja će se baviti procesom smanjenja i sprečavanja administrativnog i finansijskog opterećenja prilikom izrade i razmatranja internih opštinskih akata i usluga koje pruža Opština. javnosti.

U četvrtoj tački govorilo se o napretku u realizaciji i implementaciji odluka donesenih na prethodnim sjednicama Opštinske vlade.

U međuvremenu, u konačnoj tački, razmotreno je nekoliko važnih pitanja za što efikasnije funkcionisanje opštinske administracije, kao što su povećanje efikasnosti i discipline u radu, prekovremeni rad, razmatranje i kompletiranje Nacrta uredbe o upravljanju otpadom na sledećoj sednici Vlade Opštine. i slanje na usvajanje na petoj sednici Skupštine opštine itd.