Republika Kosovo

Dragaš

Opština Dragaš i Ministarstvo životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture potpisali su danas Memorandum o razumevanju za finansiranje infrastrukturnog projekta “Asfaltiranje puta Zlipotok-Bačka-Brod”

2024/04/25 - 8:52

Opština Dragaš, koju je predstavljao gradonačelnik Bexhet Xheladini i Ministarstvo životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture, koje je predstavljao zamenik ministra Hysen Durmishi, potpisali su danas Memorandum o razumevanju za finansiranje infrastrukturnog projekta „Asfaltiranje puta Zlipotok-Bačka-Brod “ u iznosu od 350 hiljada eura.

MMPHI će obezbijediti finansijska sredstva za ovaj projekat. Iz ovih sredstava budžet za 2024. godinu iznosi 50 hiljada eura, dok će za naredne dvije godine biti izdvojeno 300 hiljada eura.

Na ovom sastanku, razgovarano je o napretku nekoliko projekata u okviru saradnje između IMPHI i opštine Dragaš, kao što je izgradnja mosta na ulazu u selo Zaplluxhe, asfaltiranje autobuske stanice, asfaltiranje put Blaç-Bjeshke i obezbeđivanje transportne linije na relaciji Dragaš-Prizren za opštinske radnike koji žive u Prizrenu.

Gradonačelnik Xheladini je izrazio zahvalnost na saradnji i podršci koju je pružilo Ministarstvo za infrastrukturu.