Republika Kosovo

Dragaš

Povodom 28. novembra – Dana zastave, danas je u sali Skupštine opštine Dragaš održana Svečana akademija

2023/11/28 - 12:07

Povodom 28. novembra – Dana zastave, danas je u sali Skupštine opštine Dragaš održana Svečana akademija na kojoj su učestvovali članovi porodica palih boraca, predstavnici OVL OVK i predstavnici lokalnih političkih, prosvetnih, verskih i bezbednosne institucije, kao i predstavnici turske jedinice LMT KFOR-a.

Gradonačelnik opštine Dragaš se zahvalio svim prisutnima na učešću na ovoj Akademiji. On je rekao da je 28. novembar datum od velikog istorijskog značaja za sve Albance, jer obeležava tri velika događaja: Dan nezavisnosti Albanije, rođendan legendarnog komandanta Adema Jašarija i nastanak OVK. U ovoj Akademiji ne možemo proći a da ne pomenemo Ismaila Qemalija, Isu Boletinija, Adema Jašarija i istorijskog predsednika Kosova, dr. Ibrahim Rugova. Predsednik Dželadini je dodao da će požrtvovanost i nesebičnost svih onih koji su žrtvovali sve za stvaranje moderne albanske države, poslužiti kao putokaz za sve nas, da radimo bez prestanka na razvoju naših zemalja, izgradnji slobodnih i demokratskih društava.

Nakon Svečane akademije, odata je počast kod statue legendarnog komandanta Adema Jašarija, mezarjima šehida u Dragašu i Bući, kao i spomen-ploči mučenika Huseina Kutlua.

Program aktivnosti u čast 28. novembra zaključen je svečanim programom u sali SŠ„Ruždi Beriša“, gde su nastupili KUD „BRESANA“ i poznati pevači iz naše opštine.

Vječna slava palim za slobodu i nezavisnost!
Slava legendarnom komandantu Ademu Jašariju!
Slava životu i radu istorijskog predsjednika Ibrahima Rugove!