Republika Kosovo

Dragaš

Povodom 8. marta danas je organizovan susret sa ženama i djevojkama iz naše opštine

2024/03/08 - 7:33

Povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena, danas je u sali Skupštine opštine organizovan susret sa ženama i djevojkama iz naše opštine. Gradonačelnik opštine Dragaš, g. Bedžet Dželadini, takođe je prisustvovao ovom sastanku.

Sastanak je otvorila službenica za rodnu ravnopravnost, gospođa Lindita Kozmaqi Piraj, koja je čestitala prisutnima 8. mart, dodajući da je ovo dan koji služi za promišljanje prava žena i promociju rodne ravnopravnosti.

Gradonačelnik opštine, g. Bexhet Xheladini, u svom govoru je čestitao svim ženama i devojkama ovaj dan i izrazio veliku čast što će biti deo proslave 8. marta, zajedno sa ovim ženama i devojkama naše opštine. On je rekao da je kao načelnik Opštine spreman da bude uz njih na svakom putu, koristeći sve mogućnosti koje im stoje na raspolaganju da ih podrži u svakoj inicijativi koja služi poboljšanju položaja žena u svim oblastima.

S druge strane, predsjedavajuća Skupštine, gospođa Arijeta Skeraj, iskoristila je priliku da im najsrdačnije čestita ovaj dan, poželjevši im zdravlje i uspjeh u radu.

Nakon završetka aktivnosti u Dragašu, žene učesnice ovog sastanka su zajedno sa predsednikom Xheladinijem posetile kuću muzeja porodice Qerkezi u Đakovici, gde ih je primila gđa Ferdonije Qerkezi.

Predsjednik Xheladini je čestitao gđi Ferdoniji povodom Međunarodnog dana žena, zahvalivši joj na toplom gostoprimstvu. On je rekao da se saosjećaju sa majkom Ferdonijom za sudbinu njenih nestalih članova porodice od marta 1999. godine i da je njen herojski otpor primjer snažne žene koja ne posustaje pred životnim izazovima.

Predsjednik Dželadini, u znak zahvalnosti, uručio je gđi Ferdonije Qerkezi simbolično odlikovanje sa grbom Opštine Dragaš, dok joj je predsedavajuća Skeraj poklonila ručni rad iz Kutka hrabrosti.