Republika Kosovo

Dragaš

Sastanak štaba za vanredne situacije i hitnog lokalnog operativnog centra: raspravljano o pandemiji Covid-19

2020/04/28 - 9:06

Sastanak su održali Štab za vanredne situacije i Centar za vanredne lokalne operacije na čelu sa gradonačelnikom Šabanom Šabanijem, na kojem su razgovarali o trenutnoj situaciji i ispunjenju zadataka i obaveza sa prethodnog sastanka.

Gradonačelnik Shaban Shabani se najpre zahvalio svim zdravstvenim radnicima, policiji, inspektoratu, Savetu Islamske zajednice zajedno sa imamima džamija, Crvenim krstom, lokalnim kriznim štabovima i svim drugim akterima koji su posvećeni u korist građana u ovom periodu pandemije.

S obzirom na porast broja pozitivnih slučajeva u Dragašu, gradonačelnik je pozvao na veću opreznost, jer bi se taj broj u budućnosti mogao još više i brže povećavati.

Broj pozitivnih slučajeva u Dragašu je već 3, od kojih su 2 u klinici za infektivne bolesti u CKUK u Prištini, dok su članovi porodice u samoizolaciji.

Na ovom sastanku upućen je apel Ministarstvu zdravlja i Nacionalnom institutu za javno zdravstvo kako bi se omogućilo testiranje porodica pogođenih COVID-19 u najkraćem mogućem roku.

Što se tiče raspodjele prehrambenih i higijenskih paketa, gradonačelnik je najavio da se oni dijele porodicama u potrebi, čija je identifikacija izvršena sa liste Centra za socijalni rad, Crvenog krsta i OPFAKOS-a.

Gradonačelnik je takođe govorio o građanima koji hitno trebaju dobiti dozvolu za kretanje, najavivši da za to moraju poslati zahtev na adresu elektronske pošte: qendraoperativedragash@rks-gov.net
Ostanite kod kuće
Držite distancu