Republika e Kosoves

Obiliq

Muaji i shenjtĂ« i Ramazanit 🌙, sonte nĂ« sheshin e qytetit u bashkuam tĂ« gjithĂ« pĂ«r tĂ« bĂ«rĂ« iftar

2024/03/30 - 9:30

Në shënimin e muajit të madhërishëm të Ramazanit, muaj ky i sakrificës dhe devotshmërisë për besimtarët musliman, u mbajtë tribunë e Ramazanit ligjëruar nga Kryetari i Këshillit të Bashkësisë Islame në Obiliq, Hoxhë Rexhep ef. Qerkezi, Sekretari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Hoxhë Ahmet ef. Sadriu, si dhe përcjellur nga ilahi nën frymë e nderimit të heronjve të rënë për liri dhe lexime të librit të shenjtë të Kuranit, famëlartë.
PĂ«r tĂ« vazhduar me iftarin e shtruar nĂ« sheshin e qytetit “DĂ«shmorĂ«t e Kombit” me qytetarĂ«t e Obiliqit, ku paraprakisht kryetari i komunĂ«s sĂ« Obiliqit Xhafer Gashi, sĂ« bashku me bashkĂ«puntorĂ«, Kryetarin e KĂ«shillit tĂ« BashkĂ«sisĂ« Islame nĂ« Obiliq, HoxhĂ« Rexhep ef. Qerkezi, me bashkĂ«puntorĂ«, Sekretarin e BashkĂ«sisĂ« Islame tĂ« KosovĂ«s, HoxhĂ« Ahmet ef. Sadriu u pĂ«rulen pranĂ« PllakĂ«s PĂ«rkujtimore tĂ« DĂ«shmorĂ«ve tĂ« Kombit, ku fal sakrificĂ«s sĂ« tyre deri nĂ« vetĂ«flijim, ne sot shtrojmĂ« iftare e shĂ«nojmĂ« festa e gĂ«zime nĂ« liri e pavarĂ«si!
Kryetari Gashi, falënderoi në mënyrë të veçantë Kryetarin e KBI-së në Obiliq, Hoxhë Rexhep ef. Qerkezi dhe gjithë anëtarët e KBI-së, për bashkëpunimin duke i bashkuar në një sofër për të bërë iftar, gjithë qytetarët e Obiliqit! Kryetari Gashi, të gjithë besimtarëve musliman, iu uroj agjërim të lehtë e lutje të pranuara! Duke uruar që nga ky muaj i madhërishëm të dalim fitimtarë dhe të përmbushur me vepra të mira e solidare!