Mirësevini 
në 

Fushë Kosovë

Faqja e Fushë Kosovës do të jetë faqja, në të cilën qytetarët e komunës sonë, por edhe më gjerë, mund të informohen për punën dhe të arriturat tona, por edhe me preokupimet tona dhe të qytetarëve tanë!

 

Adresa elektronike zyrtare

 

 

Komuna ndan ‘Mirënjohje falënderimi’ për Klinikën ‘Euromed’
23 shkurt 2018

Kryetari i Komunës  së  Fushë-Kosovës, Burim Berisha dhe Jakup Dumani, Drejtor i Drejtorisë së Shëndetësisë dhe Mirëqenies Sociale vizituan sot Klinikën “Euromed”.

Qëllimi i vizitës ishte falënderimi ndaj kësaj Klinike për ndihmën që dhanë për qytetarët e komunës sonë me, ç ’rast, (me një kontratë të nënshkruar kohë më parë, 2017 ), Klinika në fjalë ofroi dhe kreu 100 ekzaminime me rezonancë magnetike falas për qytetarët tanë.

Prandaj, Kryetari Burim Berisha i dha ‘Mirënjohje falënderimi’ drejtorit të klinikës dhe njëkohësisht la mundësinë për bashkëpunim të mëtutjeshëm me Kuvendin Komunal dhe Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare në Fushë-Kosovë.   

më shumë...

Turneu i shahut “Përvjetori i Pavarësisë” përmbyll aktivitetet kulturore dhe sportive që u shënuan në komunën e Fushë-Kosovës me rastin e 17 Shkurtit
23 shkurt 2018

Turneu i shahut “Përvjetori i Pavarësisë”, i cili organizohet nën patronatin e Kryetarit të Komunës, z. Burim Berisha, ishte aktiviteti i fundit që komuna e Fushë-Kosovës, përkatësisht DKRS, kishte në axhendën e aktiviteteve për të shënuar jubileun e parë të Pavarësisë së Kosovës.

Turneu u hap nga Kryetari Burim Berisha, i cili përshëndeti të pranishmit si dhe iu uroi 10 vjetorin e shtetit të Kosovës, duke iu premtuar se edhe më tutje do të kenë përkrahjen nga ana e komunës dhe se ky sport do të shtrihet edhe më gjerë, sidomos në shkollat e Fushë-Kosovës.

Më pastaj mori fjalën përshëndetëse edhe Zëvendësministri i Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit z. Rexhep Mazreku dhe Kryetari i FSHK-së z. Nysret Avdiu.

Ky ishte turneu më i madh në rajon sa i përket pjesëmarrjes së garuesve dhe kjo ishte njëra ndër karakteristikat e veçanta të tij.

 

më shumë...

Kuvendi Komunal i Fushë-Kosovës dhe DSHMS falënderojnë Klinikën "Euromed"
21 shkurt 2018

Komuna e Fushë-Kosovës, më datën 14.09.2017, ka nënshkruar një Marrëveshje Mirëkuptimi me Klinikën “Euromed”.

Qëllimi i kësaj Marrëveshje të Mirëkuptimit ishte ofrimi i një donacioni për qytetarët e Komunës së Fushë Kosovës, nga ana e Klinikës "Euromed", në vlerë prej 20,000.00€. 

Ky donacion ka ofruar falas kryerjen e shërbimit shëndetësor për 100 ekzaminime me Rezonancë Magnetike (secili në vlerë prej 200€) për qytetarët e Komunës së Fushë-Kosovës.

-Me këtë rast Kuvendi Komunal i Fushë-Kosovës  dhe DSHMS falënderojnë  Klinikën "Euromed", për shërbimin  e dhënë qytetarëve të komunës së Fushë Kosovës.  më shumë...

Në atmosferë festive Komuna e Fushë-Kosovës shënoi, 17 Shkurtin - Ditën e Pavarësisë së Kosovës
20 shkurt 2018

Në vigjilje të festës, fillimisht, delegacione nga komuna vendosën kurora lulesh te varrezat e dëshmorëve dhe ato të përbashkëta, pastaj festa vazhdoi me Koncertin Festiv që u mbajt në hollin e Shkollës së Mesme “Hivzi Sulejmani”. Për përcjelljen e këtij koncerti kishin ardhur një numër i madh i qytetarëve, të cilëve iu prezantua një program i larmishëm me këngë e valle, përgatitur enkas për këtë festë nga Ansambli ”Zëri i Kosovës” Fushë-Kosovë dhe nxënësit e shkollave të qytetit tonë.

Fjalën përshëndetëse e mbajti Nënkryetari i Komunës, z. Fadil Krasniqi, i cili  pasi iu uroi të pranishmëve këtë përvjetor ndër të tjera tha: ‘Jemi mbledhur sot, këtu së bashku, për të festuar ditëlindjen e Kosovës, ditëlindjen e shtetit tonë, dhe unë dëshiroj që t’ju përcjell ju dhe çdo qytetari të Fushë-Kosovës, urimet më të përzemërta për përvjetorin e dhjetë të Kosovës’.
17 Shkurti i vitit 2008, është akti më madhështor i historisë së vendit tonë, është çasti më sublim i gjithë historisë së Kosovës, kjo datë madhore është kufiri kohor që ndan historinë e re të Kosovës nga e shkuara e saj tragjike.

Inspektim  Inspektim  Inspektim

më shumë...

Fushë-Kosova shënon 10 Vjetorin e Pavarësisë
15 shkurt 2018

Në prag të shënimit të 10 Vjetorit të Pavarësisë së Kosovës, Fushë-Kosova është stolisur me flamuj shtetëror, të cilët i paraprijnë aktiviteteve kulturore dhe sportive që pritet të zhvillohen në komunën tonë.

Drejtoria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, si bartëse e këtyre aktiviteteve, ka bërë të gjitha përgatitjet që kjo ngjarje të shënohet në mënyrën sa më solemne.

Programi:

16.02.2018 (e premte )

             Ora: 10.00
             Vënia e kurorave  te varrezat e dëshmorëve dhe martirëve.

             Ora: 12.00

                    Koncert festiv

             Holli i Shkollës së Mesme “Hivzi Sulejmani”

 

19.02.2018 (e hënë)

                    Turneu i shahut “Përvjetori i Pavarësisë”

             Ora:13.00

             Hotel “Ana Benz” Sllatinë e Madhe 

më shumë...

Ftesë
15 shkurt 2018
Për: Anëtarët e Kuvendit të Komunës së Fushë-Kosovës
Ftoheni që të merrni pjesë në mbledhjen e dytë-II, të Kuvendit të Komunës, e cila do të mbahet me datë: 26.02.2018, filluar në orën 10:00h. Mbledhja do të mbahet në sallën e Kuvendit të Komunës së Fushë-Kosovës.
Për më shumë, dokumentin mund ta shkarkoni këtu.

më shumë...

Njoftim
13 shkurt 2018

Drejtoria  e  Zhvillimit  Ekonomik - Sektori i Tatimit në Pronë, informon tatimpaguesit e Komunës së Fushë-Kosovës,  lidhur  me  afatin  për pranimin e  ankesave  nga tatimpaguesit për vitin 2018, i cili fillon nga  data 02.02.2018  deri më  30.04.2018.

Njoftojmë të gjithë qytetarët  të cilët janë të pakënaqur me Faturën e Tatimit në Pronë, apo  fatura është jokorrekte në ndonjë mënyrë tjetër, që të paraqesin ankesë me shkrim në Zyrën Pritëse të Komunës.
Njoftimin e plotë mund ta shkarkoni këtu

më shumë...

Ide dhe zgjidhje praktike nga nxënësit e Shkollës “Lismiri” për ushqim të shëndetshëm
13 shkurt 2018

Debat i organizuar nga Këshilli i nxënësve, arsimtarëve, drejtoria e shkollës dhe drejtoria e komunës, me temë: ‘Mosha e re dhe ushqimi i shëndetshëm’

Arsimtarët dhe nxënësit e SHFMU “Lismiri” në Lismir, veçohen jo vetëm në edukim dhe arsimim por edhe me organizim të aktivitete të larmishme kreative shkollore.

Këshilli i nxënësve me Leon Nura-kryetar; Besarie Tërnava - nënkryetare dhe të gjithë nxënësit tjerë, nën monitorim të arsimtares Dinore Tahiraj dhe Drejtoreshës Z. Shemsije Fetahu, sipas programit vjetor të punës, gjatë dhjetorit realizuan debat: “Mosha e re dhe ushqimi i shëndetshëm”.

Qëllimi i debatit ishte: Roli i edukimit të moshës së re në funksion të ushqimit të shëndetshëm.

Objektiva e debatit ishte: Nxitja e kreativitetit të nxënësve për mënyrat dhe llojet e ushqimeve të  shëndetshme.

Rinia shkollore, ka nevojë për motivim dhe ide të qarta, sepse janë të gatshëm që të prezantojnë jo vetëm ide por edhe të ofrojnë zgjidhje praktike për bashkëmoshatarët e vet lidhur me ushqimet e shëndetshme. 

Porosi: Informimi dhe edukimi për ushqime të shëndetshme parakusht për rini të shëndoshë!
Inspektim  Inspektim  Inspektim

më shumë...

 

Hyrja


riatdhesimi.jpg

Telefona me rëndësi

Ndarjet e shpenzimeve

Inspektim

 

Faqja zyrtare në