MIRE SE VINI

Webfaqja e komunës së Suharekës do t'u shërbej të gjithë qytetarëve të cilët deshirojnë të njoftohen më hollësisht rreth punëve dhe të arriturave në komunën e Suharekës.

  email: komunaesuharekes@gmail.com
 doc.png

DOKUMENTARI SUHAREKA THESAR I PAEKSPLORUAR

Ju keni një version të vjetër të Adobe's Flash Player. Merre Flash player .
 

Udhëzues për përdorimin e gjuhëve

Ju keni një version të vjetër të Adobe's Flash Player. Merre Flash player .

Lajme

Ministri i mjedisit dhe planifikimit hapësinor, Ferid Agani, ka vizituar Suhareken
24 gusht 2015
IMG_4558.jpgFerid Agani, ministri i mjedisit dhe planifikimit hapësinorë të Kosovës, ka vizituar sot komunën e Suharekës, me ç’rast ai është takuar me kryetarin e komunës, z. Sali Asllanaj. Qëllimi i kësaj vizite ishte prezantimi i projekteve të komunës, por nuk u lanë anash as diskutimet për gjendjen momentale të mjedisit të komunës së Suharekës. Sipas ministrit Agani, mundësitë buxhetore për investime në hapsirën e komunës janë të ngushta, mirëpo me buxhetin e vitit 2016 parashihet të mbulohen të gjitha obligimet sa i përket  ministrisë së mjedisit. Në këtë takim u shqyrtuan disa kërkesa specifike të komunës për sa i përket problemeve që i takojnë kësaj ministrie, si janë: përfundimi i disa projekteve në ambient, krijimi i disa hapësirave të gjelbërta, lulishteve e parqeve, mirëmbajatja në komunë, menaxhimi i mbeturinave, eliminimi i derdhjes së kanalizimeve në lumenj e shumë probleme të llojeve të tilla, pasi që Suhareka si komunë, asnjëherë nuk ka bërë investimet e duhura në hapësirë. Ministri Agani në këtë rast tha se është e rëndësishme dhënia e lejes mjedisore nga komuna, sikur komuna të posedonte dhënien e lejes mjedisore, atëherë edhe hapësira në komunë do të kishte një funksion edhe më të mirë. Pasi u diskutuan tema të llojeve të ndryshme mirëpo që të gjitha kishin të bënin me rregullat e mjedisit, nuk u harrua të përmendej edhe mënyra e funksionimit të lejes së ndërtimit, ku sipas ministrit Agani, ligji për lejen e ndërtimit ka pasur ngecje mirëpo pritet të ndryshohet dhe të plotësohet. Ndërsa si përfundim pritet që Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinorë të gjejë mundësinë, sado e vogël të jetë, të bëhet ndihmesë për ambientin e Suharekës.
më shumë...

U mbajt mbledhja e radhës e KPF-së
21 gusht 2015
IMG_4542.JPGKPF (Komiteti për Politikë dhe Financa) ka mbajtur sot mbledhjen e 8-të të radhës të rregullt për këtë vit. Si pikënisje e këtij takimi ishte miratimi i procesverbalit nga mbledhja e kaluar.  Në këtë mbledhje u diskutua më tepër për objektin e ish shtëpisë së pleqëve në fshatin Gjinoc, i cili do të renovohet dhe do të shëndërrohet në një objekt i cili do të jetë në shërbim të personave me aftësi të veçanta, pasi siq u tha në mbledhje, këta persona në komunën tonë nuk kanë mbështetjen e duhur. Ky projekt do t’i besohet organizatës joqeveritare ‘’Jeta buron’’ në Prizren, me kusht që në periudhën prej tre viteve të finalizohet. Mbledhja vazhdoi me shqyrtimin e projekt vendimit për miratimin e raportit të komisionit për vlerësimin e ofertave për dhënien në shfrytëzim afatgjatë të pronës komunale si dhe me informacione rreth administrimit të buxhetit për periudhën janar-qershor 2015.
më shumë...

Kandidatet e ‘’Miss Freedom of the World’’ vizituan sot qytetin e Suharekës.
19 gusht 2015
IMG_4460.JPGGrupi prej afër njëzet vajzash nga pjesë të ndryshme të botës, përfshirë edhe Kosovën, kandidate për titullin e ‘’Miss Freedom of the World, u mirëpritën sot në Suharekë nga drejtori i kulturës së komunës Nuhi Llugaxhiu dhe shefi i shërbimit të kuvendit Avni Bytyçi. Ato në këtë vizitë u njoftuan pak më gjerë  për kulturën e Komunës sonë, gjithashtu n’a e bënë të ditur se gjatë ditëve në vazhdim do të vizitojnë edhe vende të tjera të Kosovës. Në grupin e këtyre vajzave, dy prej tyre ishin nga Kosova edhe pse njëra përfaqësonte Austrinë. ‘’Miss Freedom of the World’’  do të mbahet më datën 30 Gusht në qytetin e Mitrovicës, ndërsa vajzat për momentin janë duke qëndruar në Prizren.
më shumë...

U mbajt Punëtoria për përmirësimin e komunikimit të brendshëm në komunë
19 gusht 2015
IMG_4371.JPGOrganizuar dhe mbështetur nga Misioni i OSBE-së në Kosovë – Zyra Rajonale në Prizren, sot në Suharekë u mbajt Punëtoria për përmirësimin e komunikimit të brendshëm në komunë, në të cilën morren pjesë drejtorë të drejtorive dhe zyrtar tjerë komunal. Nga Zyra e OSBE-së ishte i pranishëm edhe Zyrtari i lart i demokratizimit z. George Katcharava dhe Zyrtari për dimensionet humane, z Aqim Emurli. Qellimi i kësaj punëtorie është të shikohet gjendja sa  i përket komunikimit të brendshëm dhe të gjendet mënyra e një komunikimi sa më të mirë në mes të drejtorive komunale dhe Zyrës për mardhënje me publikun. Zyrtari i lart i demokratizimit z. George Katcharava, gjatë fjalës së tij ka thënë se: komuna e Suharekës është pilot-projekt  sa  i përket përmirësimit të komunikimit të brendshëm dhe kjo do të jetë model për komunat tjera që do të merrën po me këtë çështje. Hartimi i strategjisë për komunikim dhe transparencë, që do të bëhet në komunën  e Suharekës do të jetë praktikë e mirë për hartimin e kësaj strategjie edhe në komunat tjera, ka thënë ai. Pas diskutimeve që u bënë nga të pranishmit, më pas u punua në tri grupe, ku secili grup ka dhënë propozimet e veta të cilat do të merren për bazë gjatë hartimit të një udhëzuesi komunal i cili do të punohet nga anëtarët e komisionit që do të merret edhe me hartimin e strategjisë.
më shumë...

Ministrja e MTI-së, znj. Hikmete Bajrami vizitoj Suharekën
18 gusht 2015
Kryetari i komunës së Suharekës z.Sali Asllanaj, me një pjesë të stafit të tij, ka pritur sot për vizitë Ministren e Tregëtisë dhe Industrisë, znj.  Hikmete Bajrami. Gjatë takimit në Zyrën e kryetarit ata kanë biseduar rreth gjetjës së mundësive për të licencuar dy Zonat Industriale që i ka Komuna e Suharekës. Ministrja Bajrami, pasi është njoftuar me gjendjen e Zonave Industriale  si dhe me funksionimin e tyre, njëra prej të cilave ajo në Shirokë, tashmë është shumë funksionale, më pas ka premtuar se do të angazhohet që të ndihmojë këtë komunë për licencimin e këtyre Zonave. “ Ne po pregaditemi  për Konferenca Rajonale me Bisneset, ku do t’ju tregojmë atyre me  kushtet që MTI-ja i ofron dhe normalisht ajo për çka ishim shumë të interesuar  është që të shohim cili është progresi rreth licencimit të dy Zonave Industriale, të cilat Komuna e Therandës i ka filluar qe disa vite. Pamë se janë disa vështirësi rreth marrjes së lejeve prej   institucione të ndryshme dhe ne si Ministri do ju ndihmojmë komunës që të përshpejtohen këto procedura”, ka thënë Ministrja Bajrami.

Kryetari i komunës Sali Asllanaj, me vizitën e ministrës  Bajrami shpreson se  do të ndihmohen zonat Industriale në komunën e Suharekës, nga Ministria e tregtisë dhe Industrisë dhe Komuna, përkatësisht Zonat Industriale do të përfitojnë grande nga kjo ministri.

Ministrja  Bajrami, me bashkëpunëtorë dhe kryetari Asllanaj më pas  kanë vizituar Zonën Industriale në Shirokë dhe ish Kampin ushtarak “Casablanka” për të pare nga afër kushtet të cilat i ofron Zona për zhvillimin e bisneseve në këtë komunë.
IMG_4330.JPGIMG_4344.JPG

 

 


më shumë...

 

Aplikimi Online

POJATA.PNG

SHIROKE.png


10645296_903059936394422_2705533395593496780_n.jpg

Numrat e rëndësishëm

Komuna 
(Zyra për marëdhënje me publikun)
029/271-282

Komuna 
(Zyra e Kryetarit)
029/271-035

Policia 
029/271-024

Zjarrëfiksat 
029/271-119

Shtëpia e shëndetit
029/271-031

Kryqi i kuq
029/271-273

Higjiena
029/271-688

Kek
029/271-083

Stacioni i autobusave
029/271-160

GJENDJA CIVILE A JENI TË KËNAQUR ME SHËRBIMET E GJENDJES CIVILE NË KOMUNËN E SUHAREKËS?
 
44
 
49

1236.bmp 

images-(2).jpgKomuna Suhareke

gap.jpg