Lajme

Kërkohet ndërtimi i shtëpive për 14 familje të Komunitetit RAE
22 janar 2018

Kryetari i Komunës së Suharekës z. Bali Muharremaj, ka pritur sot në zyrën e tij zv.ministrin e Ministrisë së Punës dhe Mirëqenjës  Sociale z. Besart Jasharin, deputetin e Parlamentit të Kosovësë z. Danush Ademin dhe përfaqësues të Komunitetit RAE. Gjatë takimit u diskutua për gjendjen e këtij Komuniteti si dhe u fol për kërkesën e ndërtimit të shtëpive për 14 familje të Komunitetit RAE. Deputeti Danush Ademi, ka thënë se mjetet për ndërtim janë të siguruara, ndërsa nga Komuna e Suharekës kërkohet të caktoj një lokacion    ( pllac ndërtimi) si dhe të rregulloj infrastrukturën. Kryetari Muharremaj është shprehur i gatshëm të bëjë çdo gjë që ka në kompetenca të veta, mirëpo për caktimin e lokacionit duhet të vendos Asambleja Komunale. Kështu që së shpejti kërkesa e Komunitetit RAE do të del para Asamblesë dhe nëse kjo kërkesë kalon, atëherë do të ndërtohen 7 shtëpi në qytet dhe 7 të tjera nëpër fshatra ku ka më së shumti kërkesa.
IMG_8067.jpgIMG_8055-(1).jpg

më shumë...

Do të bëhet hapja dhe rregullimi i rrugëve fushore në të gjitha fshatrat
22 janar 2018

Në takimin e radhës të Këshillit të drejtorëve komual të mbajtur sot, u tha se janë planifikuar 150 mijë euro për hapjen dhe rregullimin e rrugëve fushore në të gjitha fshatrat ( aty ku ka nevojë ) të Komunës së Suharekës. Këshilli i drejtorëve ka diskutuar për dy tema: për mangësit që drejtorët kanë gjetur me të marrë detyrën e re dhe tema e dytë: masat që duhet ndërmarrë për të përmirësuar gjendjen. Drejtoret komunal secili ka raportuar për dikasterin që drejton si dhe ka marrë edhe detyra fillimisht nga nënkryetarja e Komunës znj. Mihrije Suka dhe më pas edhe nga kryetari i Komunës z. Bali Muharremaj. Takimi me drejtorë të drejtorive do to mbahet çdo fillim javë ( e hënë ) dhe të premteve nëse ata do ti ftojë kryetari.
IMG_8040.jpgIMG_8051.jpg

më shumë...

U përkujtua Presidenti historik dr. Ibrahim Rugova
21 janar 2018
Komuna e Suharekës, sot në 12 - vjetorin e vdekjës e ka përkujtuar ish Presidentin historik  të Kosovës, dr.Ibrahim Rugova. Kryetari i Komunës. z. Bali Muharremaj, me këtë rast në fjalën e tij në mes tjerash ka theksuar se: "Rugova ishte gjithmonë ai që na printe në politikën e tij, ishte i pari që u angazhua për krijimin e shtetit të ri të Kosovës, ishte i pari që arriti të përfaqsonte popullin e Kosovës në arenën ndërkombëtare. Unë mburrem që isha luftetarë i dr Ibrahim Rugovës - Presidentit të Republikës së Kosovës". Kurse për veprën dhe jetën e dr. Rugovës ka fol  Halil Morina. Gjatë programit që u organizua në Qendrën rinore "Shtëpia e Felbahut", u mbajt edhe orë letrare me krijues nga Tirana, Prizreni, Rahoveci dhe Suhareka, kurse klubi i artit pamor "Naim Bekteshi" nga Suhareka, ka hap ekspoziten me punime kushtuar dr Rugovës.
DSC_0011.jpgDSC_0003.jpg

më shumë...

Edhe në fshatrat më malore të Komunës së Suharekës, rrugët janë të kalueshme
21 janar 2018

Reshjet e mëdha të borës që ranë pa ndërprerje gjatë ditës së djeshme, kanë bërë që shumica e rrugëve fillimisht të jenë vështirë të kaluara, mirëpo që nga fillimi i reshjeve kryetari i Komunës së Suharekës z. Bali Muharremaj me drejtorin e Shërbimeve publike z. Enver Shabanin, zyrtarin e mjedisit z.Isuf Hajdarin dhe Kompaninë  “Famis” kanë dal në teren. Kreyatri Muharremaj, ka vizituar cep më cep fshatrat malore të Komunës, si: Maqitevën, Vraniqin, Papazin,  Mohlanin, Krushicën, Budakovën, Nishorin dhe fshatrat tjera malore të kësaj Komunë. Ky staf i Komunës me kryetarin Muharremaj, kanë qenë pjesë e ekipit gajtë ditës deri në ora 00.30 minuta kur u kthye nga fshati Nishor, pasi ishin  zhbllokuar edhe rrugët e lagjes së Brahovitëve dhe Imerovitëve që lidhen me fshatin Kervasari. Kryetari Muharremaj gjatë fushatës ka premtuar se nuk do të ketë rrugë të bllukuar nga bora e as vështirësi kalimi në fshatrat malore, ai është zotuar edhe mbrëmë se do të jetë në terren dhe pranë qytetarit sa herë ai ka nevojë për  ndihmë.
26815406_785685508290595_4117738429946846874_n.jpg26904489_785754338283712_8013409609130207942_n.jpg26907084_785649521627527_4990912113522335907_n.jpg26815047_1838039712887122_5916403080045919355_n.jpg

më shumë...

Drejtorët e rinjë kanë raportuar për gjendjën që kanë gjetur pas marrjës së detyrës
19 janar 2018

IMG_8015.jpgNë takimin e sotëm të kryetarit të Komunës së Suharekës z. Bali Muharremaj me drejtorët e rinjë të cilët kanë filluar punën nga e mërkura e kaluar, u raportua për gjendjën nëpër drejtoritë komunale. Fillimisht kryetari Muharremaj ka thënë se do të takohemi dy herë brenda javës, pra të hënëve dhe të premteve pas dite dhe më pas ka kërkuar që ata të raportojnë për gjendjen. Drejtorat kanë treguar për takimet fillestare që kanë mbajtur me stafin pastaj kanë fol për të gjeturat, për punët që duhet të kryhen si dhe për obligimet që ata dhe stafin e tyre i presin gjatë këtij viti.

 

më shumë...

 

Aplikimi Online

POJATA.PNG

SHIROKE.png
LEJET-NDERTIMORE.png
 

10645296_903059936394422_2705533395593496780_n-(1).jpg

raporti-auditorit-(1).png

untitled-(1).bmp
 


projektet.jpg

 

 


gap.jpg


GAP.bmp
 

 

Numrat e rëndësishëm

Komuna 

(Zyra për marëdhënje me publikun)
 

03820045017

029/271-282

Komuna 
(Zyra e Kryetarit)
029/271-035

Policia 
029/271-024

Zjarrëfiksat 
029/271-119

Shtëpia e shëndetit
029/271-031

Kryqi i kuq
029/271-273

Higjiena
029/271-688

Kek
029/271-083

Stacioni i autobusave
029/271-160

GJENDJA CIVILE A JENI TË KËNAQUR ME SHËRBIMET E GJENDJES CIVILE NË KOMUNËN E SUHAREKËS?
 
373
 
460
[Error loading the WebPart '']
Unable to cast object of type 'ASP.cmswebpartlayouts_e5da8de0_84db_400f_8589_8638d5bad59a_editabletext___kallxo_ascx' to type 'CMS.PortalControls.CMSAbstractWebPart'.