Republika Kosovo

Parteš

Predsednik opštine Parteš Dragan Petković i Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić položili kamen temeljac

2021/06/16 - 5:05

Predsednik opštine Parteš Dragan Petković i Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić položili su kamen temeljac za izgradnju nove kuće za porodicu Perić.

Rakić i Petković su porodicu Perić posetili maja meseca, kada je porodici Perić obećana izgradnja nove kuće.

”Cilj nam je da na ovaj način pokažemo da brinemo o onima koji sa svojom decom planiraju da ostanu na svojim ognjištima. NJihova volja da stvaraju porodice baš ovde za nas je satisfakcija i uverenje da na ovaj način radimo pravu stvar. Maja meseca, prilikom posete opštini Parteš smo ovoj porodici obećali kuću, evo danas počinju radovi na izgradnji.”, kazao je ministar Goran Rakić nakon polaganja kamena temeljca.

Predsednik opštine Parteš Dragan Petković kazao je nakon polaganja temeljca da opština Parteš zajedno sa ministarstvom za povratak nastavlja da rešava stambeno zbrinjavanje socijalno ugroženo stanovništvo i da to ostaje jedan od prioriteta uz realizaciju infrastrukturnih projekata.

„ Ono što je važno dogovorili smo se da zajednički nastavimo da radimo u budućnosti a sve sa ciljem da stvorimo što je moguće bolje uslove za život naših građana“, kazao je Petković.

Pored izgradnje kuće, desetočlana porodica Perić  će dobiti i pokućstvo tako da će imati sve neophodno za normalan život i odrastanje dece.