Republika Kosovo

Parteš

Saradnja USAID-a i opštine Parteš

2018/09/18 - 2:04

Dana 14. 09.2018.godine, opštinu Parteš su posetili predstavnici USAID-a,tačnije direktor projekta LEGO William J. Althaus sa saradnicima, a sve u okviru početka projekta LEGO i aktivnosti i saradnje sa opštinama na projektu. Delegaciju USAID-a primio je predsednik opštine Parteš Dragan Petković.
Na sastanku je bilo reči o ovom USAID-ovom projektu i ključnim aktivnostima na sprovođenju ovog projekta.Ključne aktvnosti projekta usmerene su na jačanje kapaciteta opština, učešće građana u procesu donošenja odluka i upravljanja institucijama, kako bi imale značajan uticaj na društvo u celini.

Predsednik opštine Parteš Dragan Petković predstavio je trenutnu situaciju i predočio probleme sa kojima se građani suočavaju. Zahvalio se na dosadšnjoj pomoći i saradnji koja je bila na visokom nivou, dodavši da se nada da će i u budućnosti saradnja biti još bolja.
.
USAID LEGO (LEGO) projekat, je novi projekat kojim se 12 miliona evra putem USAID programa investira u 14 opština, od kojih su 10 većinski srpske. Realizacija projekta će trajati pet godina.