Republika e Kosoves

Shtime

Nënkryetari i komunës

BIOGRAFIA PERSONALE

Emri: Faruk                                             

Mbiemri: Beqa

Data e lindjes: 25.12.1961

 

Profesioni/Edukimi: Inxh. i Dip. i Bujqёsisё, Master i shkencave Bujqёsore

Shkolla Fillore: Emin Duraku, Shtime

Skolla e Mesme: Teknologjia Ushqimore – Ferizaj

Fakulteti: Master i Shkencave Bujqёsore, Universiteti i Prishtinës

 

Karriera e Punës:

 • Udhёheqёs nё ndёrmarrjen Shoqёrore “Pasuria Bujqёsore”, Ferizaj, Njёsia Shtime (1986 – 1991)
 • Kryetar i Sindikatёs sё Pavarur nё NSH “Pasuria Bujqёsore” me mbi 300 tё punёsuar – Ferizaj (1989 – 1991).
 • Kryetar, gjegjёsisht antarё i Kёshillit Komunal pёr Bujqёsi (1989 – 1998)
 • Mёsimdhёnёs nё Shkollёn Fillore “Emin Duraku” nё Shtime (1996 – 1998)
 • Drejtor i Drejtorisё pёr Bujqёsi Pylltari dhe Zhvillim Rural (2000 – 2006)
 • Menaxher pёr Fuqizim Ekonomik nё OJQ “Women for Women International” WfWI, (Qershor 2006 – Prill 2018)
 • Kёshilltar pёr prodhimtari tё integruar bujqёsore –, Horticultural Promotion in Kosovo – HPK, Organizatё Zvicerriane (2010)
 • Konsulent i pavarur nё HELVETAS – projekti S4RE (2013 – 2016)
 • Drejtor dhe Aksionar nё Platformёn pёr shitjen Online – portalin pёr Bujqёsi “Landwirt.com International” (2018 – 2022)
 • Ekspert pёr pёrgaditjen, kompletimin dhe realizimin e worshopeve pёr projektin “ Fuqizimi i grave ndёrmarrёse nё Bujqёsi – OJQ “Syri i Vizionit” (2020 – 2022)

 

Karriera Politike:

 • Kryetar i Aktivit tё dytё tё LDK-sё nё Shtime (1989 – 1994)
 • Kryetar i Partisё Parlamentare PPK – Dega nё Shtime (1996 – 1999)
 • Kryetar i Kёshillit tё pёrgjithshёm tё Vetёvendosjes, dega nё Shtime
 • Aktualisht Nёnkryatar i Komunёs sё Shtimёs

Trajnimet/certifikimet: 

 • Certificate for active participation and the successful completion of
 • Strategic Planning
 • Project Management
 • Negotiation Skills
 • Certificate for successfully completed the intensive training program
 • Practices and Techniques of Moderation
 • Certificate of Attendence: Course for BOOKKEPING AND ACCOUNTING
 • Certificate of Attendence: “NDЁRTIMI I GRUPIT”
 • Certifikatё pёr pёrfundimin me sukses tё: Akademisё Zhvillimore
 • Certificate for participation: Agriculture management
 • Certificate for: Entrepreneurship Program
 • Certificate for participation: Agriculture Marketing
 • Diplomё OSCE: Pёr ndjekjen me sukses tё kursit Pёr Shёrbimet Civile tё Kosovёs
 • Training course on computer skills
 • Certificate of attendance: English course             

Gjuhë të huaja: 

Gjuhë Angleze,

Gjuhё Serbo-kroate     

Statusi familjar: I martuar me Violetёn, baba i katёr fëmijëve, Graniti, Aurora, Euroni dhe Arditi;

Vendi ku jeton: Rr. Zenun Beqa, nr. 12, Shtime.