Republika e Kosoves

Shtime

Kryetari i Komunës

Dr. QEMAJL ALIU

Qemajl Aliu u lind më 19 shkurt 1983 në Shtime. Shkollimin fillor dhe të mesëm i kreu në vendlindje. Në vitin 2008 u diplomua si mjek i përgjithshëm në Universitetin e Tiranës. Në prill të vitit 2015 mbaroi specializimin në Universitetin e Tiranës, Qendra Spitalore Universitare ‘Nënë Tereza’, ku e mori titullin Specialist i mjekësisë interne. Ka punuar për rreth dy vite si mjek i përgjithshëm në Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familare “Dr. Vezir Bajrami” në Shtime si dhe në Spitalin Rajonal të Ferizajt. Në kuadër të zhvillimit profesional, ka ndjekur trajnime të specializuara brenda dhe jashtë vendit në fushën e mjekësisë interne dhe kardiologjisë, si dhe ka punuar për më shume se dy vite si specialist i mjekësisë interne në disa nga klinikat e mirënjohura në Gjermani. Gjatë katër viteve të fundit ai ka qënë i punësuar si specialist i mjekësisë interne në Spitalin Universitar “Shefqet Ndroqi” në Tiranë. Është aktivist në Lëvizjen Vetëvendosje që nga viti 2006. Qemajl Aliu është një nga themeluesit dhe bashkëudhëheqës i Komitetit të Shëndetësisë në kuadër të Lëvizjes Vetëvendosje që prej fillimeve të saj dhe anëtar i rregullt në vazhdimësi. Në vitin 2010 themeloi Qëndrën e Lëvizjes Vetëvendosje në Shtime, ku shërbeu edhe si kryetar i kësaj qendre dhe anëtar i Këshillit të Përgjithshëm Drejtues në atë periudhë. Ai ishte po ashtu kandidat për deputet në zgjedhjet e vitit 2010 dhe 2019. Në raundin e dytë të zgjedhjeve komunale për kryetar, të mbajtura më 14 nëntor 2021, kryetar është zgjedhur Qemajl Aliu, i cili është certifikuar më 23 nëntor. Pozitën e kryetarit e mori më 1 dhjetor 2021. Qemajl Aliu është i martuar dhe baba i dy fëmijëve.