Mirësevini në Novobërdë


Faqja e Novoberdës do te jetë faqja, ne të cilën qytetaret e komunës sonë, por edhe me gjere, mund të informohen për punën dhe te arriturat tona, por edhe me preokupimet tona dhe te qytetareve tanë.!

 

Historiku

Duke u bazuar në burime të shumta historike territori i komunës së Novobërdës ka qenë një trevë e populluar qysh në zhvillimet e hershme të njerëzimit.Novobërda posaçërisht bëhet qendër e rëndësishme në mesjetë atëherë kur edhe merr hov zhvillimi i xehetarisë.Sipas disa shënimeve në shekullin e XV kishte 45,000 banorë.

Kulminacionin e zhvillimit ekonomik dhe politik e arrin me zhvillimin e minierës së Novobërdës e cila ishte shumë e pasur me minerale të Arit, Argjendit, Plumbit dhe Zinkut. Sipas disa të dhënave të asaj kohe, në vitin 1450 Miniera e Novobërdës prodhonte afër 6000 kg argjend në vit. më shumë...

Lajme

Novobërdë
21 shtator 2017
logisimo-(1).jpg

NJOFTIM

 

Ftohen bizneset lokale tё komunёs sё Novobёrdёs tё marrin pjesё nё sesionin informues tё organizuar nga Grupi Lokal i Veprimit GLV “Kalaja” nё bashkёpunim me projektin Aftёsitё pёr Punёsim Rural – APR pёr tё vlerёsuar nevojat e bizneseve lokale lidhur me (trajnime, zgjerim biznesi, krijim tё vendeve tё punёs) nё komunёn e Novobёrdёs.

 

Takimi do tё mbahet mё dt. 27.09.2017 nё ora 10:00 nё hapёsirat e asamblesё Komunale tё Novobёrdёs.

Tё drejtёpjesёmarrje kanё tё gjitha bizneset qё veprojnё nё komunёn e Novobёrdёs.

Ju mirepresim!

më shumë...

THIRRJE PËR PROJEKT PROPOZIME PËR GRANTE
04 shtator 2017

 

SERB-Riinvest--Poziv-za-ponosenje-predloga-projekata_srb.jpg
INSTITUTI RIINVEST

si implementues i projektit të financuar nga zyra e BE-së, të titulluar:
 
Aksioni për Revitalizimin e Afarizmit, Turizmit dhe Infrastrukturës në
Novobërdë
bën këtë:
 
THIRRJE PËR PROJEKT PROPOZIME PËR
GRANTE
më shumë...

NJOFTIMI PËR QYTETARË-DEBATE PUBLIKE
14 gusht 2017
logo.jpgZyra për  informim  e komunës    Novobërdës njofton  qytetarët që  debatet  me  qytetar për  buxhetin e komunës    Novobërdës  do    mbahen  sipas  kësaj  renditje: më shumë...

 

Hyrja

 

 

StatutiKomunes-(1).jpg


rregulloret.jpg

PlanetZhvillimore.jpg

Draft Statuti i Qendrës për Punë dhe Mirëqenje Sociale në Novobërdë

riatdhesimi.jpg

Lajmet e fundit

Telefona kontaktues
 

news__1426091444.jpg
udhezuesIMG_sr-jpg-aspx---Copy.jpg
download-jpg-aspx-(1).jpg